Missie Geslaagd!!

Gepubliceerd op 22 juni 2020 om 22:22

Gisteren was het ook nog Vaderdag! Herman is niet zo in het zonnetje gezet als hij verdient. Ik was het helemaal vergeten!!! Gelukkig snapt hij dat. Binnenkort maar eens een niet officiële Vaderdag inplannen. Nienke had op school een super lief cadeautje geknutseld. Thijs had ook wat geknutseld maar hij zei dat het zo slecht gelukt was dat hij het niet wilde geven😅.  Arme Herman!

Het zwembad staat ook weer. Wij vieren vaak vakantie in eigen huis dus twee jaar geleden hebben wij een groot, diep zwembad aangeschaft voor de jongens. Zo heerlijk!

Nienke mag vanwege haar pacer niet zwemmen. Als haar pacer nat wordt kan er kortsluiting ontstaan. Gelukkig heeft zij er nooit van genoten. Wanneer wij naar een zwembad of het strand gingen was het enige dat er nat werd haar voeten. Heel soms ging ze een beetje het water in maar een waterrat is het nooit geweest. Nu ik dit schrijf denk ik aan een incident toen zij net twee was. Wij waren op het strand en Nienke zat in de branding. Herman vroeg aan haar of zij haar neusje onder water durfde te houden. Ja hoor, zei ze en ze deed haar gezicht onder water. Ik verwachtte dat zij binnen een paar tellen weer omhoog zou komen maar zij bleef maar met haar gezicht in het water zitten. Ik greep haar arm en trok haar omhoog verwachtend dat ik naar adem zou happen. Maar niks van dit alles gebeurde. Ik zei dat zij niet zo lang onder water moest blijven. “Waarom??” vroeg ze. “Nou,, omdat je toch moet ademen?!” Ze snapte er echt niks van. Als ik nu terugkijk weet ik dat dat het moment is geweest dat ik diep in mijn hart wist dat er serieus iets aan de hand was. Hoe kon een kind zo lang onder water blijven en niet naar adem happen? Nu weet ik dat dat komt omdat haar hersenen niet het signaal doorgeven dat zij moet ademen maar toen wist ik niet eens dat dat bestond....

Toen Nienke in Groningen was heeft zij een blikje gekregen met zonnebloem zaadjes. Gisteren heeft zij ze geplant langs de heg. Er werd met de achterkant van een keukenmes 12 gaatjes geprikt en in elk gaatje een zaadje gelegd. Alle gaatjes werden weer onzichtbaar gemaakt en nu begint het trouwe water geven en wachten op de eerste bloem. Ik ben benieuwd hoeveel er uit komen.

Zaterdagmiddag ging de deurbel en daar stond een jongedame die op de afdeling werkt en ook in het dorp woont. Zij had voor ons gebakken omdat het ons eerste weekend thuis was. Zo ontzettend lief! Wij hebben er zondag heerlijk van gesmuld. 

Het weekend was dan ook zeker een feestje waard. Elke nacht is het bijzonder goed gegaan. Zij heeft geen een keer gedipt met haar zuurstof waardes naar extreem laag. Dit geeft moed voor de toekomst en hopelijk heel snel heel veel nachtjes thuis! Aanstaande donderdag is er weer een overleg met Utrecht en Groningen waarbij ik ook zal “aanschuiven”. Komende week gaan wij weer alles op een rij zetten. Ook overdag gaan wij een uitgebreidere meting doen waarbij wij kijken hoe Nienke ademt tijdens verschillende activiteiten variërend van heel rustig filmpje kijken tot trampoline springen. Dit wordt voor mij nog een leuke uitdagen want dan heeft zij een plakker op haar voorhoofd met een snoertje van ongeveer twee meter.... Dat wordt meespringen vrees ik.🤣


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Carolien
2 jaar geleden

Wat fijn dat het zo goed is gegaan t weekend!!!
Liefs S & C

Lia
2 jaar geleden

Fijn deze heerlijke dagen.... Vaderdag voor Herman... alle kinderen waren thuis... groot cadeau toch..💝💖

Annet
2 jaar geleden

Wat een mooie blog houd je bij! Fijn dat Nienke weer meer thuis kon zijn dit weekend.

Ineke dN
2 jaar geleden

Herkenbaar dat je vaderdag vergeten was ;-)
En begrijpelijk!
Goed weer om te lezen hoe het met jullie gaat!
Groetjes van ons