Stabiel

Gepubliceerd op 13 februari 2021 om 22:37

Wij zijn alweer twee weken thuis en wij hebben onze draai weer aardig gevonden. Nienke is afgelopen dinsdag naar school gegaan en wat heeft zij genoten! Vanwege haar aandoening heeft Nienke erg veel contact met volwassenen. Er wordt zoveel van haar gevraagd. Net als bijna alle kinderen geniet zij het meest van spelen met leeftijdsgenootjes. Wanneer zij dan weer met vriendjes en vriendinnetjes samen is zie ik haar echt ontspannen. Dan kan ze gewoon een zesjarig meisje zijn...wanneer ik dat zie dan smelt mijn moederhart.

Ikzelf heb de eerste week na thuiskomst erg veel geslapen. Elke nacht wel een uur of 8-9. Dit is voor mij ontzettend veel. Normaal gesproken heb ik niet meer dan 6-7 uur slaap nodig per nacht. Dan ben ik fit en uitgerust. Na de laatste opname was ik lichamelijk en emotioneel uitgeput. Gelukkig was het voor Herman geen enkel probleem om elke ochtend eerst een poosje thuis te werken waardoor ik uit kon slapen en al vrij snel weer de oude was. Nu blijft het belangrijk om goed voor mezelf te blijven zorgen zodat wanneer er een volgende opname is ik daar fit instap. Ik schrijf bewust wanneer en niet als. Ik merk namelijk dat het een soort ritme is geworden. Steeds opnieuw is er een golf van tegenslag waardoor ik alle energie reserves verbruik die ik heb. Slaaptekort en stress is een vreselijke combi. Daarna komt er een periode van betrekkelijke rust waarin ik probeer heel bewust te werken aan zowel mijn lichamelijke als mijn geestelijke gezondheid. Veel wandelen en bewust dingen plannen waar ik van geniet.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Lia Leusden
een jaar geleden

Wat fijn dat dit allemaal zo kan .... zie hoe lief ze elkaar hebben en ook om te zien en te horen dat er voor Nienke ruimte is om te zijn wie ze is een zesjarig meisje. Lieve groet.

yvonne
een jaar geleden

Wat fijn om Nienke even zo te zien, vertrouwd met leeftijdsgenootjes, gewoon kind. Yun zei al dat hij Nienke had gezien op school :-)

Wat goed dat je tussendoor zo goed voor jezelf kan zorgen. Ik ben oprecht trots op jou, trots op jullie.