Terschelling

Gepubliceerd op 29 april 2022 om 16:27

Al een aantal keer kreeg ik de vraag of ik een blog wilde schrijven over ons midweekje Terschelling. Nou, dat was ik zeker van plan maar elke keer lukte het mij niet om mijn dankbaarheid in woorden om te zetten. Nu toch maar weer de zoveelste poging…

Een tijdje terug heeft een van onze vaste verpleegkundigen ons opgegeven voor een vakantie naar Terschelling. Dit zou vanuit stichting JustinTime4Heroes gesponsord worden. In eerste instantie vond ik het moeilijk om zo'n aanbod aan te nemen maar wat ben ik blij dat wij toch gegaan zijn! 

11 april was het al zover! Toen wij het aanbod kregen was er eerst sprake van dat wij in November zouden gaan maar Barbara van JiT4H belde mij een aantal weken eerder met de vraag of wij al in April wilden gaan. Natuurlijk wilden wij dat! Veel voorpret en weinig stress vooraf. Ik hoefde namelijk niks te regelen behalve inpakken en op tijd bij de boot zijn. Dit was al een uitdaging op zich want veel spullen, met name die van Nienke, worden elke dag/nacht gebruikt. Maar met de hulp van iedereen in ons gezin en de nachtverpleegkundige lukte het om om 7u in de ochtend richting de boot te rijden. 

Eenmaal in Harlingen aangekomen reden wij ruim op tijd de boot op. Het avontuur kon beginnen! Het begon allemaal goed en hiermee was de toon gezet voor de rest van de week. Een prachtig ruim huis stond op ons te wachten. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Er stonden boodschappen klaar op het aanrecht en in de koelkast. In de woonkamer allerlei lekkernijen en tegoedbonnen van plaatselijke ondernemers...hier werden wij toch wel even stil van. Wat een verwennerij!!!

 Tijdens de intake had ik aangegeven dat ik het niet nodig vond dat er fietsen voor ons geregeld werden maar eenmaal aangekomen had ik daar toch wel spijt van. Het was prachtig weer en wat is er dan heerlijker dan het eiland verkennen op de fiets. De fietsen zijn toch nog geregeld en dat bleek zeker wat Nienke betreft een schot in de roos. Omdat Nienke alleen een basisademhaling heeft is zelfstandig fietsen voor haar geen optie. Thuis is er al een tandem aangevraagd maar die laat nog even op zich wachten. Op het eiland werd een rolstoelfiets geregeld. Met een bigsmile op zowel mijn gezicht als dat van Nienke fietsten wij heel wat kilometers over het eiland. Alles wat op de fiets gedaan kon worden deden wij dan ook fietsend. Terwijl wij over de hobbels vlogen vroeg Nienke of haar gordel los mocht zodat zij nog wat hoger kon stuiteren!! Door de duinen heen fietsen voelde volgens haar als een achtbaan.

Stichting JiT4H had niet alleen een verblijf en fietsen voor ons geregeld maar ook allerlei uitjes. Voor ons hele gezin. De jongens zijn wezen blowkarten, met z'n allen zijn wij met een boot de zee opgegaan om te vissen en zeehonden te spotten. Meerdere keren een diner aangeboden gekregen, een geweldige foto-shoot op het strand en ga zo maar door. Onvergetelijke dagen waren het en laat dat nou net het doel zijn van de stichting. Een onvergetelijke vakantie verzorgen vol prachtige herinneringen voor het complete gezin. Wat is het heerlijk om als complete gezin even onbezorgd te kunnen genieten. Dit hadden wij echt nodig en de herinneringen neemt niemand ons meer af. 

Dankjewel Barbara en alle anderen van Stichting JustInTime4Heroes! Dankjewel aan alle geweldige mensen op Terschelling die deze fantastische week voor ons mogelijk hebben gemaakt. Dankjewel lieve Chantal dat je ons hebt opgegeven. En dankjewel dat je ook nog mee bent gegaan om samen met Gerjanne de nachtzorg te doen. 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Lia .....Leusden
een maand geleden

met tranen in mijn ogen naar jullie gekeken... wat intense vreugde om te zien en te lezen dat jullie aan niets ontbrak....🤩

Yvonne Kloosterman
een maand geleden

Deze reis is jullie echt ZO gegund…. even echt samen genieten. Deze herinneringen pakt niemand jullie ooit nog af. Lekker nagenieten nu <3

Liefs
Yvonne

Corine Van Oostveen
een maand geleden

Wat een heerlijke blog heb je weer geschreven. Het is jullie zooooooo gegund. Dat glunderende gezicht van Nienke spreekt boekdelen!

Sandra Stokmans
een maand geleden

Wat fantastisch voor jullie en is het jullie ook zo gegund ❤️❤️❤️❤️