Gedragen door de Vader

Tijdens een hele spannende opname van onze dochter heb ik dit gedicht geschreven. Wij waren al anderhalf jaar aan het wachten op de goedkeuring van een diafragma pacer. Steeds opnieuw werd onze hoop de grond in geslagen maar in mei 2020 kreeg zij haar levens reddende operatie! In de maanden vooraf voelde ik mij vaak zo wanhopig. Ik wist vaak niet meer of wij er goed aan deden om zo te knokken maar ik kon niet anders. Alles voor ons kind! Door alles heen voelde ik mij gedragen door de Vader.

Lees meer »

Stilleven

Na mijn lessen portret schilderen begon ik aan een serie stillevens. Ik kwam tijdens deze lessen achter het feit dat ik het liefst levende materialen en dingen schilder. Een glas en een gouden belletje behoorden tot de opdrachten maar dat werkt bij mij niet. Ook binnen de categorie stillevens moest ik op zoek naar iets wat bij mij past. Ik begon aan een mini tweeluik zoetigheden. Wat een gepriegel en precisiewerk. Ik voelde me erbij thuis. Het was net alsof ik weer op mijn stenen aan het schilderen was. 

Lees meer »

Teken- en Schilderlessen

In het najaar van 2021 ging ik op zoek naar een plek waar ik teken- en schilderlessen kon gaan volgen. Liefst een beetje in de richting van Nienke haar school zodat de kilometers beperkt zouden blijven. Elke dag maak ik de rit richting Overvecht en ik zit niet te wachten op nog veel meer kilometers. Na een zoektocht op internet kwam ik uit bij het SchilderLab in Harmelen. Hier worden steeds thematische lessenpakketten aangeboden in een bundel van 10 lessen. Hierdoor is er veel ruimte voor variatie en vooral ook om zoek te gaan welke stijl bij jou persoonlijk past. Ook is het altijd mogelijk de gemiste lessen op een voor jou geschikt moment later in te halen. Dit sprak mij wel aan.

Lees meer »

Hoe het allemaal begon

Al een tijdje liep ik rond met de gedachte om een pagina op mijn blog te openen over mijn "kunst-reis". Die is eigenlijk al tientallen jaren geleden begonnen in Canada. Ik tekende als klein kind erg graag. Vooral doedelen en kleuren. Ik herinner mij dat ik als klein meisje naast mijn grote broer zat en bewonderde wat hij allemaal op papier en canvas kon neerzetten. Daar bleef het dan ook bij. Bewondering. Ik heb altijd van kunst gehouden. In welke vorm dan ook. Het sprak en spreekt tot de verbeelding. 

Lees meer »