Hoe het allemaal begon

Gepubliceerd op 5 augustus 2022 om 10:45

Al een tijdje liep ik rond met de gedachte om een pagina op mijn blog te openen over mijn "kunst-reis". Die is eigenlijk al tientallen jaren geleden begonnen in Canada. Ik tekende als klein kind erg graag. Vooral doedelen en kleuren. Ik herinner mij dat ik als klein meisje naast mijn grote broer zat en bewonderde wat hij allemaal op papier en canvas kon neerzetten. Daar bleef het dan ook bij. Bewondering. Ik heb altijd van kunst gehouden. In welke vorm dan ook. Het sprak en spreekt tot de verbeelding. 

Er gingen jaren voorbij en ik tekende nooit. Durfde het niet. Ik ben erg perfectionistisch en leg de lat hoog. Als ik iets doe moet het wel goed zijn maar zo werkt het niet met kunst. (en met veel andere dingen in het leven;-) Toen kwam Corona en de daarbij horende lock-down. Samen met Nienke ben ik stenen gaan beschilderen met acryl-verf stiften. De eerste was zeer eenvoudig maar al gauw kreeg ik er plezier in en werd ik er steeds beter in en maakte er in totaal een paar honderd. Deze stenen legde ik in en om Woudenberg neer. Happy Stones. Lekker anoniem.

Ik maakte na een tijdje een serie over het Evangelie en een eenvoudigere serie over "Noach". Deze series maakte ik in opdracht maar dit was niet lang haalbaar. Per serie zat er wel zo'n 3 tot  5 uur werk in. Ondanks dat ik er heel erg van genoot besloot ik er vanwege de enorme investering van tijd mee te stoppen.

Naarmate ik steeds meer stenen ging beschilderen werden ze steeds gedetailleerder. Ik kreeg ruimte tekort op de kleine steentjes en begon wat grotere stenen te beschilderen. Dit vond ik erg leuk maar de stenen waren zo verschrikkelijk ruw en oneven dat het moeilijk was om er mooie afbeeldingen op te maken. Corona maatregelen werden opgeheven en ik trok de stoute schoenen aan en besloot me in te schrijven voor schilderlessen....


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.