Gedragen

Gepubliceerd op 17 mei 2020 om 22:05

Vandaag voelde niet als een gewone zondag. Normaal gesproken is er dan juist veel rust en tijd voor elkaar in huis maar dat was vandaag wel anders. Herman ging al vroeg richting het WKZ om Nienke te halen en ik ging inpakken. Zoveel dingen die je pas last-minute kan inpakken, zeker als je alles tot het laatste moment gewoon nodig heb. Ik heb heel wat vinkjes gezet zowel mentaal als op papier. Ik hou van lijstjes. Lekker overzichtelijk ;-)

Vanavond hebben Herman en ik Nienke samen in bed kunnen leggen. Door de Corona-maatregelen mocht dit tot gisteren niet maar de maatregelen zijn gelukkig versoepeld. Herman legt Nienke elke vrijdag en zaterdag-avond in bed en haalt haar de volgende ochtend ook op. Hierdoor kon ik in het weekend thuis slapen en een iets langere aaneengesloten tijd thuis zijn. Dit hielp enorm om toch aan de nodige uurtjes slaap te komen. 

Vandaag schoven wij de stoelen aan bij de keukentafel voor een live-stream dienst. Er was een gast predikant die niet op de hoogte is van onze situatie maar het voelde of hij exclusief voor ons de Bijbelgedeelten had uitgezocht. Na gisteren was er zoveel spanning gekomen maar dat viel vanochtend volledig weg doordat God het zelf wegnam.
De predikant las de volgende gedeelten voor:

Jesaja 43: 3-4: U die door mij gedragen ben vanaf de moederschoot, gedragen vanaf de baarmoeder. Tot uw ouderdom zal Ik dezelfde zijn, ja, tot uw grijsheid toe zal Ik u dragen; Ik heb het gedaan en Ik zal u opnemen, Ik zal dragen en redden. 
Mattheus 11:25-30: In die tijd antwoordde Jezus en zei: Ik dank U, Vader, Heere van de hemel en de aarde dat U deze dingen voor wijzen en verstandigen verborgen hebt en ze aan jonge kinderen hebt geopenbaard. Ja, Vader, want zo was het Uw welbehagen.....Kom naar Mij toe allen die vermoeid en belast zijn en Ik zal u rust geven. neem Mijn juk op u, en leer van Mij dat Ik zachtmoedig ben en nederig van hart; en u zult rust vinden voor uw ziel; want mijn juk is zacht en Mijn last is licht. 
23 Mei 2014 werd onze Nienke geboren en al in de zwangerschap was er bij mij een groot besef dat zij niet alleen van Herman en mij is. Onze kinderen zijn aan ons toevertrouwd door God. Dit hebben wij op haar kaartje laten drukken uit psalm 22: “Op U (God) ben ik geworpen van de baarmoeder af, vanaf de moederschoot bent U mijn God.“ Steeds maar weer hebben wij Nienke en onze jongens bij God gebracht in gebed. Hij heeft ons tot hiertoe gedragen en zal blijven dragen. Dat werd vanochtend opnieuw bevestigd. Zijn naam zij geprezen!!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Gerda Dekker- Geurs
2 jaar geleden

" Mijn lieve kind, toen het moeilijk was heb Ik jou gedragen." 😘 🙏

Corriene
2 jaar geleden

Groot is Uw trouw...
Goede reis vandaag en tot snel lieve meisjes

Stefanie
2 jaar geleden

Lieve Nienke en familie,

We zien jullie met regelmaat lopen op Leeuw. Wij zijn de ouders van Jilles.
Wij willen jullie heel veel sterkte toewensen! Wij hopen en bidden dat deze operatie die gaat komen, Nienke zal helpen. Hij is bij jullie dag aan dag!

Inge Geurs
2 jaar geleden

Wij zijn trots op jullie! Wat zijn jullie sterk en dapper.
😘

Rineke
2 jaar geleden

Wat heerlijk dat God rust wil geven aan vermoeiden.