Laatste dagje Groningen

Gepubliceerd op 27 mei 2020 om 20:31

Vandaag was een dag vol praktische regeldingen. Vanochtend ben ik tijdens het speeluurtje van Nienke gelijk naar het Ronald McDonaldhuis gegaan. Ik dacht snel in te pakken en oppervlakkig schoon te kunnen maken maar er was een heuse lijst met dingen die schoongemaakt moesten worden. Alles moest spic en span achtergelaten worden inclusief deuren/deurklinken, dweilen...Toen alles schoon was en alles ingepakt was moest ik ook nog met 4 zware tassen en een rugzak terug naar de afdeling lopen! Wel een wandeling van bijna 15 minuten. Toen was het nog maar 11uur en ik was al bekaf. 

Eenmaal terug op de afdeling kon ik nog van een kwartiertje school genieten met Nienke. Tijdens haar opname in het WKZ kreeg zij elke dag een uurtje school en dat is hier gewoon doorgegaan. Nienke geniet altijd erg van de uitdaging. 

Na de lunch hebben wij heerlijk samen een dutje gedaan in haar bed. Daar genieten wij allebei ontzettend van. Net na haar operatie vond ze het spannend in verband met de wondjes op haar buik maar die zijn al niet meer zo pijnlijk dus ik kon lekker naast haar slapen. Die dutjes zijn trouwens maar heel kort, meestal zo’n 20 minuten hooguit een half uur.. Een echte “power-nap”.

Vanmiddag heeft Nienke twee keer een rondje gelopen beneden.  Ik heb uitgerekend hoever lopen dat is en dat is iets meer dan een kilometer per rondje. Alles bij elkaar heeft zij vandaag zeker 2,5 kilometer gelopen. Een hele prestatie als je net geopereerd ben. Zelfs na deze inspanningen was Nienke niet moe. Dit belooft wat voor wanneer wij weer thuis zijn. Lekker wandelen in het bos samen met onze hond Noushka is dus weer een optie. 

In het verleden wanneer ik ergens heen ging zat het beademingsapparaat zo ongeveer aan mijn schouder vastgeplakt. Dat hoeft nu niet meer! In mijn handtas heb ik een reserve pacer, saturatiemeter (om haar zuurstof en hartslag te meten) en een klein tasje met noodmedicatie. Wat een verademing om met een gewone tas te kunnen rondlopen ipv een tas van 8kilo over mijn schouder. 

Vanmiddag kwam Hans van der Aa nog even de laatste dingen doorspreken voor het overplaatsen. Morgenochtend rijdt hij ook richting Utrecht en geeft hij een scholing op de afdeling. Erg fijn dat hij meerijdt want ik heb een heleboel tassen die ook die kant opmeten en er mag maar een tas mee in de ambulance. Hij neemt alle overige spullen mee inde  auto. Echt super fijn want daardoor hoeft Herman morgen niet heen en weer naar Groningen. 

Nienke is vanmiddag erg druk bezig geweest om een te kaart maken voor dr de W. Zij heeft de tekst op de kaart zelf bedacht en het geeft duidelijk aan dat zij heel goed weet hoe hard deze dokter heeft gewerkt om dit alles voor elkaar te krijgen. Morgenochtend komt de dokter nog even langs voordat de ambulance er is en dan hoopt Nienke haar samen met mij te bedanken. «   »

Reactie plaatsen

Reacties

Sandra Stokmans
2 jaar geleden

Wat zoet die kaart! Goede reis en tot morgen!

Carolien Luitjes
2 jaar geleden

Zo fijn, zo snel al naar Utrecht terug! Ach dat kaartje, wat schattig! Liefs van ons!

Lia
2 jaar geleden

Wat een volle dag.... en morgen al weer terug. Wat een vreugde... Goede reis en zeg maar dat de kaart 💖 prachtig is.

Inge Geurs
2 jaar geleden

Top! Top! Top!
God is goed!
Goede terugreis morgen en vergeet niet een pauzemoment in te lassen bij de Mac 🤣

Jan en Thea de Kok
2 jaar geleden

Wat ontzettend fijn dat als het goed gegaan is, jullie nu weer terug zijn in het WKZ.
Echt iets om heel dankbaar voor te zijn. Groetjes Jan en Thea de Kok