Vooruitkijken

Gepubliceerd op 4 juni 2020 om 21:10

Vandaag hebben wij in het ziekenhuis met een arts en de verpleegkundig specialist een gesprek gehad over hoe verder. Wij willen Nienke graag zo snel mogelijk thuis hebben maar dat moet veilig zijn. Gelukkig zagen zij dit ook als een reële optie. Als wij kijken naar de grote lijn is Nienke een stuk stabieler dan de afgelopen maanden. 

Zij is zeker nog niet zo stabiel als wij willen maar dat gaat waarschijnlijk (veel) tijd kosten en die tijd willen wij liever samen besteden als gezin dan op deze manier verder gaan. Wij zijn er wel aan toe om even letterlijk op adem te komen. Vanaf morgen gaat Nienke elke vrijdag ochtend naar huis en pas op maandagavond weer terug naar het WKZ. De nachten thuis komt de thuiszorg en de nachten in het ziekenhuis worden gebruikt om de pacing en beademing verder te fine-tunen. Doordeweeks mag zij gewoon naar school. Toen wij haar dit vertelden sprong ze een gat in de lucht, zo blij!!! In het verleden is gebleken dat hoe meer Nienke deelneemt aan het gewone leven hoe beter het met haar gaat. Dat hopen wij hiermee te bereiken. 

Bijna een half jaar geleden ging ik op vrijdag middag naar het ziekenhuis voor een controle voor Nienke omdat ze de nacht ervoor een incident had gehad. Ik dacht met een vingerprik en wat aanpassingen aan haar medicatie wel klaar te zijn....de arts zei toen tegen mij dat als ik haar thuis wilde laten slapen ik dan tegen hun advies in zou gaan en dan een formulier zou moeten ondertekenen. De keuze was snel gemaakt! Als ik toen had geweten wat ons te wachten stond denk ik niet dat ik het had volgehouden. Nu terugkijkend weet ik dat juist niet weten wat de toekomst zou brengen maakte dat ik het volhield. Deze les trek ik door naar vandaag. Ook vandaag zijn er beslissingen genomen die best spannend zijn. Wij gaan ons kind meenemen naar huis met wel een zeker risico. Dat risico zijn wij bereid te nemen kijkend naar wat het aan voordelen oplevert. Zeker wat kwaliteit van leven betreft. 

Elke dag is een geschenk.....vergeet dan niet ook écht te Leven!

 

 

Bovenstaande quote is van Corrie ten Boom...haar boeken en ook lezingen op o.a. YouTube van harte aanbevolen! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Jan en Thea de Kok
2 jaar geleden

Wat een heerlijk bericht dat Nienke een paar dagen in de week naar huis mag. Veel wijsheid en vertrouwen op God toegewenst, want het is inderdaad spannend allemaal.
En fijn dat Nienke weer naar school mag.
Geniet er met elkaar van.
Groetjes Jan en Thea de Kok

Fred en Diana 't Hart
2 jaar geleden

Wat de toekomst brenge moge
Jullie geleid des Heeren hand
Wat de toekomst houd verborgen
Eën ding is zéker Hij zal voor jullie zorgen

Gerda Dekker-Geurs
2 jaar geleden

Wat kan je dan zo blij en dankbaar zijn voor de dagen die jullie wel samen kunnen zijn als gezin - gewoon lekker thuis. Dat is zo genieten.... - en - " Al ken ik niet de weg die God met mij gaat.... ik ken wel mijn Gids." Dikke knuffel zus...

Lia
2 jaar geleden

We leven mee, bidden mee, hopen mee... wat kunnen we anders doen dan dat, maar wat jullie verlangend van deze keuze, ook mogen krijgen. Wat zou dat heerlijk zijn.

Inge Geurs
2 jaar geleden

Wat fijn!! Voor jullie en voor Nienke.
Mooi om te lezen dat zij ook zo opgelucht is dat dit kan, ze heeft het echt dapper doorstaan maar nu is er dan de opluchting!!
Liefs van ons ❤️

Carolien Luitjes
2 jaar geleden

Een heel fijn weekend gewenst met elkaar!!!😘

Willeke Gerritsen
2 jaar geleden

Wat heerlijk Nienke, voor het eerst weer in je eigen bed na zo lange tijd. Hopen op een lekker rustig weekend met elkaar.

Jolanda
2 jaar geleden

Een mooi weekend toegebeden!