Armbandjes

Gepubliceerd op 23 juni 2020 om 21:40

Afgelopen nacht hebben er twee thuiszorg verpleegkundigen meegelopen maar het inwerken valt een beetje tegen...de nachten gaan eigenlijk te goed om de dames in te werken voor slechte nachten. Dit is natuurlijk fantastisch nieuws maar voor de dames die trouw komen opdagen en uren zitten te wachten tot er iets “mis” gaat wel erg vervelend. Overdag is er sinds twee weken geen verbetering meer te zien.

Nog een paar dagen en er is weer overleg tussen Groningen en Utrecht over hoe verder. Ikzelf hoop dat de nieuwe pacer snel uit de VS geleverd wordt zodat wij dat kunnen gaan uitproberen. Nienke gebruikt nu een pacer dat maximaal 18 keer per minuut haar ademhaling stimuleert. Een gemiddelde ademhaling voor een zesjarige is hoger. De nieuwe pacer zou haar aantal ademhalingen per minuut kunnen ophogen. Mijn “onderbuikgevoel” zegt dat dit is wat zij nodig heeft. Maar goed, specialist ben je niet op basis van een onderbuikgevoel dus ik wacht rustig af wat de artsen hier van vinden. 

Vanochtend ben ik bij fotografe Sandra Stokmans geweest om een flink begin te maken van een tastbare album waarin de foto’s staan die zij gemaakt heeft van de afgelopen opname. Het is zo moeilijk om een keuze te maken van de foto’s die ik in het album wil hebben. Het liefst wil ik ze allemaal in het album maar dat wordt teveel. Het was een erg gezellige ochtend/middag die binnenkort word herhaald om verder te werken. Binnenkort komt Sandra ook een aantal uren bij ons thuis om ons gezin te fotograferen. De andere foto’s draaien allemaal om Nienke maar wij willen graag ons gezinsleven vastgelegd hebben. Gewoon zoals wij zijn.  

Sinds een aantal dagen hebben wij het tasjes probleem naar tevredenheid opgelost. Nienke draagt een hardloopband waar haar pacer ingeschoven kan worden. Aan de voorkant kan haar shirt eroverheen geschoven worden en aan de achterkant zie je een roze vierkantje onder haar shirt uitkomen. Geen losse snoeren, geen gezwiep van het tasje. Wanneer zij ergens gaat zitten draait zij het tasje naar haar buik en vervolgens weer naar haar rug als ze weer actief wil zijn. Een nadeel is dat het met dit warmere weer niet te doen is. Het was zo zweterig op haar buik dat het schermpje van haar pacer zelfs vochtig was. Dus....gisteren maar weer op zoek naar een andere oplossing. Toevallig zag ik in het dorp een kinder heuptasje hangen. Tot nu toe waren degene die ik gezien had allemaal te klein of te groot. Deze was perfect. Zij draagt het door haar broeklussen als riem. Het zit superstevig op haar rug. Ideaal nu zij lekker actief wil zijn. 

Uit school kreeg Nienke ineens enorme opruimwoede. Wij hebben allemaal een eigen laatje in de keuken waar persoonlijke “rommeltjes” in liggen. Nienke keek in haar la en besloot dat het tijd was om het leeg te maken, flink schoon te maken en netjes weer in te ruimen. Zo schattig om te zien hoe zij bijna op de kast wilde klimmen om er beter bij te kunnen. Terwijl haar laatje steeds leger werd werden haar polsen steeds voller. Nienke is dol op armbandjes en heeft er sinds vanmiddag 8!! om. Om haar linker pols zitten haar Bijbelvers armbandjes. Nienke heeft tijdens deze opname een aantal Bijbelgedeelten uit haar hoofd geleerd waaronder psalm 23. Daar bestaat een armbandje van die via internet te koop is en die draagt zij graag. Zij heeft twee psalm 23 armbandjes om. Verder heeft zij zelf een armbandje “ontworpen” om een groot gedeelte van Fillipenzen 4 uit haar hoofd te leren. Tijdens het opzeggen van de tekst koos zij een kraal uit die voor haar gevoel paste bij het te leren gedeelte. De pedagogisch medewerker in het ziekenhuis heeft er een armband van gemaakt. Deze armbanden gaan nooit af. De anderen kunnen nog wel eens wisselen maar haar Bijbel armbandjes, daar mag niemand aankomen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Gerda Dekker-Geurs
2 jaar geleden

Hé Nienke, was je met de fiets op weg naar tante Gerda om een ijsje te halen ?