Teddy🐶

Gepubliceerd op 13 augustus 2021 om 21:44

We hebben een hond op proef in huis! Het is een echte doerak. Eentje met een top karakter maar ook nog flink wat streken omdat hij nog maar 9 maanden oud is. 

Eergisteren ben ik op pad gegaan om Teddy op te halen. Nienke wist van niks. Wij hadden haar bewust niks verteld omdat de teleurstelling vanwege het niet doorgaan van de eerste hond haar zo ontregelde dat ze randje opname zat qua waardes. Dit wilde ik koste wat kost voorkomen en dat is gelukt. 

Tijdens de eerste kennismaking bij zijn oude baasje was Teddy vreselijk hyper. Hij sprong tegen ons op en toen ik dat afweerde hield hij niet op met rondjes rennen om ons heen. Ik vond hem gelijk een leuke vrolijke hond dus besloot toch de "gok" te wagen en hem mee te nemen om hem in Nijkerk te laten testen op zijn gedrag. 

De gedragskeuring is best pittig voor een hond. Er werd getest of hij graag met zijn neus werkt. Nou, dat doet hij zeker. Er werd ook gestest of hij doorzettingsvermogen heeft en of hij niet schrikkerig is met harde geluiden. Buiten op straat werd zijn reactie op onbekende honden getest. Hij slaagde overal voor met vlag en wimpel. 

Na de gedragstest moesten wij door naar de dierenarts. Omdat hij tijdens de gedragstest bepaalde aanrakingen minder fijn vond besloot ik om hem mee te geven met de dierenarts en de gezondheidskeuring zonder mij uit te laten voeren. Ik wilde niet dat hij mij associeerde met een negatieve ervaring. Wij kenden elkaar immers net en ik wilde niet dat zijn eerste indruk zou zijn dat ik hem dwong tot bepaalde dingen. Dat was maar goed ook. Hij heeft uit angst de hele boel bij mekaar gejankt en alles onder gepiest etc..Toen alles klaar was kon ik hem afleiden met koekjes en positieve aandacht. 

Na de foto's riep de dierenarts mij erbij en liet hij mij alle foto's zien. Alles perfect gezond! 

En toen mocht ik het thuisfront verrassen! Ik belde Herman op met het goede nieuws en voordat ik thuis kwam liet hij aan Nienke een foto van Teddy zien en legde uit dat de trainer een hond had gevonden. Een hond dat nog naar de "hulphondenschool" moet om getraind te worden maar al wel vast bij ons thuis komt om aan ons te wennen. Ze was best wel overrompeld maar heeft er verder weinig last van gehad lichamelijk. 

 

 

Eenmaal thuis begon de training. Omdat wij al een hond hebben weet ik gelukkig al wel het een en ander over hondentraining. Dat is iets dat continu moet gebeuren. De hele dag door. Zeker als de hond in een nieuwe omgeving is en alle regels nog moet leren. Ik vind het pittig, heel erg pittig zelfs. Gelukkig is Herman net 3 weken thuis dus kunnen wij de zorg voor Nienke verdelen. Anders zou ik het niet zien zitten. De hele dag alléén voor Nienke zorgen en een hond opvoeden is echt niet te doen. Zo zien we wel weer hoe alles op z'n plek valt. Wat een timing! Dank U Heer!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Corriene
6 maanden geleden

Wow ! Wat een goede zorg hierin ook weer!
Leuk koppie heeft hij…en dat pittige past heel goed bij jou😜
Begrijp dat het heel intensief is, maar wens je hierin ook weer Zegen toe!
Tot snel…

Corine van Oostveen
6 maanden geleden

Oooohhh zoooo ontzettend fijn dat jullie Dex hebben gevonden. Wat ziet hij er mooi uit!!!! Ben heel benieuwd naar de verhalen die gaan komen van jullie avonturen. Nienke en Dex het liefste ontdeugende duo!

Lia .....Leusden
6 maanden geleden

Geweldig om te lezen... leuke foto.s prachtig, maar weer een "kind" erbij. maar wat heerlijk dat de hond er is... gefeliciteerd hiermee..😍

Rineke
6 maanden geleden

Wordt weer een intensieve, leuke en spannende tijd. Ik hoop en bid dat het doel behaald mag worden en jullie er ook veel terug voor mogen krijgen.

Siegrid Lieftink
6 maanden geleden

Ik ben de moeder van Janneke Huinink. Wat een groot wonder, dat Dex de vriend mag zijn van jullie dochter Nienke. Wat is onze God en vader groot.Een gebedsverhooring, ook voor onze dochter Janneke.Zij wilde het gevoel hebben, dat hij op de juiste plek zou komen. Veel kracht wensen we jullie,om met Dex te oeffenen en dat hij de juiste hond voor Nienke is. Hartelijke groeten van de ouders van Janneke.

Yvonne
5 maanden geleden

Ach wat een lieverd, dat ziet er uit als de perfecte match. Succes met trainen! Het zal zeker intensief worden maar jullie kunnen dit. Veel succes maar ook vooral veel (knuffel)plezier.

Liefs, Yvonne & Yun

Jolanda
5 maanden geleden

Hard werken...hoop zo voor jullie dat het lukt!

Een blog lezeres
5 maanden geleden

Ik zat net te kijken of er al een nieuwe blog was..
Begrijp ik goed dat de hond blijft?
Dit omdat hij nu Teddy heet

Jolanda
5 maanden geleden

Beste blog lezeres...en familie van Hell natuurlijk😉..
Het was mij ook opgevallen dat de naam Dex verandert is in Teddy....het zou een mooie boodschap zijn!!🙌🏻