Happy Stones en HisStory Stones

Gepubliceerd op 4 december 2021 om 10:27

Al een aantal maanden maak ik overdag, samen met Nienke,  en in de avonduren  terwijl ik op de thuiszorg wacht Happy Stones. Dit zijn beschilderde stenen die op willekeurige plekken worden neergelegd om mee te nemen naar huis of op een andere plek neer te leggen. De vinder wordt er happy van maar om ze te maken is ook erg leuk. Al heel wat stenen zijn in Woudenberg neergelegd door mij. Misschien heb je er zelf wel een gevonden.

Tijdens het maken ging er toch een ideetje opbloeien. Kon ik niet alleen mensen een glimlach bezorgen maar tegelijkertijd ook een mooie boodschap doorgeven? Ik begon Bijbelteksten op de stenen te schrijven en andere bemoedigende teksten. 

Vorige week was het dochtertje van mijn vriendin jarig en heb ik als verjaardagscadeau een serie kerststeentjes gemaakt. Allemaal met een verschillende afbeelding. De stenen samen vormen het kerstverhaal en stimuleert het gesprek tussen ouder en kind om over het wonder van Kerst te praten op een spelende manier. Pak een willekeurige steen en het verhaal kan beginnen. Mijn vriendin was reuze enthousiast en vroeg mij of ik nog een serie stenen wilde maken. Een serie waarin de verlossing uitgebeeld wordt. Wat een heerlijke uitdaging! Op internet heb ik gezocht en eindelijk platte stenen gevonden die allemaal ongeveer dezelfde maat hebben. Na wat brainstormen had ik een eerste opzet en al schilderende werd ik steeds blijer. Dus...heb ik besloten om deze stenen voor anderen ook te gaan maken. Mocht je interesse hebben kijk dan onder het nieuwe kopje in het menu.

Er is veel mogelijk. Mocht je een ander Bijbelverhaal  uitgebeeld willen hebben neem dan contact met mij op en allicht komen wij er samen uit. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Janneke Lieftink
2 maanden geleden

Prachtig!

Hannie van den Berg
2 maanden geleden

Wat een talent heb jij zeg, prachtig.

Lia .....Leusden
2 maanden geleden

Wat een prachtige stenen en wat een idee al die thema.s, dat is quarantaine aangenaam maken. Je laat me telkens weer versteld zijn hoe alles gaat en mag gaan. Ik weet dat het ook zo voor jou is geen vrucht van eigen akker. Beterschap voor Herman en ook de andere. 😘

Yvonne Kloosterman
2 maanden geleden

Wat zijn ze mooi!!! Ik stuur je zo even een berichtje :-)

Liefs,
Yvonne

Jolanda
een maand geleden

Hè, om blij van te worden idd! ☺