Vrede

Gepubliceerd op 29 januari 2021 om 22:34

Afgelopen woensdag zijn wij weer naar huis gegaan! Deze opname duurde een volle maand maar omdat er zoveel is gebeurd leek het of het veel langer was. Tijdens een evaluatie gesprek aan het einde van de opname werd mij gevraagd of deze opname ons ook wat positiefs gebracht heeft. Feit blijft dat het ons heel veel heeft gekost maar het heeft ons zeker ook wat gebracht...Nienke heeft nu 8 maanden haar diafragma pacer en het doel was om hiermee o.a de enorme dips in de nacht te verminderen. Dat is gelukt! Echt respect voor het (beademings)team van Nienke dat zich keer op keer inzet. Vanuit Groningen wordt er ook weer fijn meegedacht om de waardes overdag te verbeteren. 

Wat het ons nog meer gebracht heeft is dat ik nu het natrium van Nienke, met toestemming en zelfs op advies van het ziekenhuis, beter in de gaten kan houden. Het was altijd een behoorlijke bron van stress voor mij om haar in balans te houden. Vanuit het ziekenhuis had ik het advies gekregen om één keer per twee dagen het natrium van Nienke te controleren. Hierdoor bleef zij niet in balans maar was ik eigenlijk steeds aan het bijstellen door haar meer of minder vocht te geven en ook door het aanpassen van de dosering van haar medicijn. Vanwege de enorme ontregeling van een maand geleden is gebleken dat Nienke minstens 2x daags gecontroleerd moet worden en zo nodig zelfs 3xdaags. Dit geeft mij enorm veel rust. Hierdoor blijft zij mooi in balans en loop ik voor mijn gevoel niet steeds achter de feiten aan.

 

 

Als laatste heeft het mij opnieuw vertrouwen gebracht. Vertrouwen dat ik niet alles hoef te regelen maar dat God erboven staat. Al meerdere keren in het leven van Nienke is duidelijk geworden dat, naast mijn verantwoordelijk nemen, er niks is wat ik kan doen. Ik heb haar leven niet in mijn handen, die ligt in Gods handen. Nooit zal ik zoveel kennis opdoen en zoveel vaardigheden leren dat ik ervoor kan zorgen dat alles goed komt. Wanneer wij in Hem geloven geneest Hij niet in de eerste plaats onze gebroken lichamen maar onze gebroken harten. Hij schenkt geloof, hoop en liefde. Hij geeft ons perspectief om voorbij dit leven te kijken naar het leven hierna waarin alles volmaakt zal zijn zoals Hij het ooit bedoeld heeft. 

Ik weet dat er veel mensen voor Nienke en ons als gezin bidden en die gebeden worden verhoord. Ondanks de grote zorgen genieten wij als gezin ontzettend veel van elkaar. God geeft ons zoveel liefde voor elkaar. Dit had ook heel anders kunnen zijn en dat beseffen wij ook. Er hangt geen grote grijze wolk van zorgen in ons huis maar er is vrede. God schenkt zijn vrede niet alleen in onze harten maar vervult ons huis ermee. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Ineke de N
een jaar geleden

Wat fijn dat jullie weer thuis zijn!
Mooi hoe je schrijft over vertrouwen en vrede!

Jolanda
een jaar geleden

Be blessed

N. Van de Lagemaat
een jaar geleden

Lieve familie, Wat mooi om te lezen dat jullie ondanks alle zorgen en tegenslagen toch nog zo''n vast vertrouwen mogen hebben in Gods hulp en nabijheid. Wat een fijne manier van schrijven heb jij. En wat doen jullie als gezin het geweldig! Heel veel goeds jullie toegewenst. Lieve groeten , Wim & Nel