Keerpunt

Gepubliceerd op 19 mei 2020 om 23:04

Wat een dag was vandaag!! Ik denk dat er zelden een dag in ons leven zal zijn waarop er zoveel verschillende emoties opnieuw de revue zullen passeren.

 

 Nienke is zo flink, ze was afgelopen nacht wakker geworden voor haar medicatie en toen de verpleegkundige de kamer weer af was kroop ze in mijn armen en zei: “mama, ik ben zo blij, morgen krijg ik eindelijk mijn pacer!” Er kwam een keiharde “YES” achteraan.

Gisteren hadden wij gehoord dat Nienke vanochtend als eerste geopereerd zou worden. Heerlijk want dat scheelde een heel aantal uren waarin de spanning alleen maar zou opbouwen. Ze waren iets later dan verwacht op de afdeling dan gepland en Nienke meldde keurig elke keer precies hoeveel minuten te laat de dokter was.

Om 9:00 moest ik mij in een prachtige blauwe OK pak hijsen inclusief mutsje en mondkapje. Herman mocht tot aan de deuren van de operatie afdeling mee. Ik ging mee de Operatie Kamer op totdat Nienke onder narcose was. Ze hadden ons verteld dat de operatie ongeveer 2 a 3 uur zou duren totaal. Mocht de pacer niet werken of niet geschikt zijn dan zouden ze snel klaar zijn. De eerste twee uur heb ik dan ook doorgebracht hopend dat mijn telefoon niet zou overgaan. Vanaf 11u15 werd het spannend want toen konden wij elk moment gebeld worden. Uiteindelijk werd ik om 13uur opgehaald om naar de OK te gaan om te helpen met het opzetten van haar neuskap-beademing. Toen ik daar aankwam was ze al een beetje wakker aan het worden. Gauw de kap opgezet en toen ben ik haar bed ingekropen zodat zij lekker bij mij op schoot verder bij kon komen. 

Het eerste wat ze zei toen ze wakker werd was:” mam, ik ben zo trots op mezelf, ik heb het zo goed gedaan!”  Toen begon het hele operatieteam te juichen en te klappen. Wat een moment! Het was namelijk erg spannend of Nienke na de operatie nog zelfstandig zou ademen. Zoals het er nu uitziet is het nog op hetzelfde niveau.

Rond 13u30 waren wij weer terug op de kamer en Nienke was gelijk in goede doen. Ze vroeg of ze nou eindelijk wat mocht eten omdat ze niet had ontbeten. Vanavond heeft ze dan ook gewoon weer een bord warm eten weggewerkt. 

Tijdens de operatie had de arts de pacemaker al uitgeprobeerd om te testen of het werkte en hij had toen al gezien dat het erg goed werkte allemaal. Vanmiddag werd een een videoverbinding gemaakt met de arts uit Frankrijk die op de OK de operatie heeft begeleid. Hij heeft meegekeken naar alle waardes en was erg onder de indruk van hoe goed het allemaal ging. Ze hadden een opbouwschema in elkaar gezet om de eerste dagen rustig aan op te bouwen maar Nienke heeft de eerste twee stappen overgeslagen. 

De enigen in Nederland die een diaphragma pacemaker hebben zijn verlamd of hebben een aandoening waarbij de spieren van het middenrif erg verzwakt zijn. Zij hebben dan vaak erge spierpijn omdat ze hun middenrif spier ineens gebruiken maar bij Nienke is dit niet het geval. Haar middenrif is het gewend flink te werken. Wij waren dan ook erg benieuwd hoe zij het zou ervaren. Ik vroeg haar of ze wat voelde. Wij zagen duidelijk dat ze beter ademde met de pacer dan zonder. Haar antwoord was: “Hé, het voelt lekker!“ Toen wij na een paar minuten de pacer weer uitzetten zagen wij gelijk haar ademhaling weer verslechteren. 

Het pacen moet rustig opgebouwd worden. Omdat zij al zolang slecht ademt is haar lichaam daar aan gewend geraakt. Op allerlei manieren is haar lichaam gaan compenseren. Als wij te snel opbouwen kan haar lichaam dat niet aan. 

Wij hebben vandaag ook een aantal keren onze jongens gebeld via videobellen. Wat een opluchting was er bij hen ook. Ze hebben uitgebreid met Nienke en ons kunnen kletsen. Heerlijk was dat!

Ik kan bijna niet geloven dat wij deze dag afsluiten met voornamelijk dank punten. Wij zijn euforisch. Een ander woord om de lading te dekken kan ik niet bedenken. Mijn hart jubelt het ene loflied na de andere! Waar wij zolang op hoopten en voor gebeden hebben is werkelijkheid geworden. Onze Nienke ademt!!! 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Gerda Dekker- Geurs
2 jaar geleden

Zo mooi om jullie samen en de jongens en Nienke in deze jubel stemming te zien na deze ontzettende zware tijd. Wij jubelen met jullie mee!
" Great is Thy faithfulness!" 😘 Enjoy the goodness of God.

Romy Ronald en Kay
2 jaar geleden

Zo blij om te lezen dat alles zo goed is verlopen. Wat een bikkel is die Nienke zeg! En wat een topteam zijn jullie! Respect!
Veel liefs vanuit het zuiden

Henrike Harskamp
2 jaar geleden

Wat heerlijk!! Alle eer aan Hem!
Slaap extra lekker vannacht na deze intensieve en spannende periode.

Lia
2 jaar geleden

Dank voor jullie verhaal. avontuur van deze dag.. Wat is de Heere goed.. verhoord op het gebed... dan zal Hij ook voor het andere zorgen...we zijn zo blij samen met jullie hierin.💞

Marieke Veenendaal
2 jaar geleden

Wat een heerlijk bericht om te lezen! We zijn zo dankbaar met en voor jullie. Geloofd zij God met diepst ontzag..!

Erna Pauw
2 jaar geleden

Wat een geweldige update! Loof de HEERE!

Inge Geurs
2 jaar geleden

Wat een topdag! God is oneindig goed!
<3 <3 <3

Annemieke
2 jaar geleden

Zo blij voor jullie, wat een bijzondere dag. Dikke knuffel, annemieke.

Jolanda Dees
2 jaar geleden

Halleluja! Dankbaar met jullie! En nienke: iedereen is trots op jou!😊

Mareille
2 jaar geleden

Wat een geweldig fijn bericht. En wat mag ze inderdaad trots zijn op zichzelf! Wat een kanjer. Veel liefs Mareille

Maria Hendriks
2 jaar geleden

Dank voor je uitgebreide verhaal en gefeliciteerd met dit eerste geweldige resultaat!!! Die Nienke, wat een heldin!

Carina
2 jaar geleden

Wat een geweldig bericht na zo’n spannende tijd! Heerlijk om te horen! Dankbaar met jullie.

Wilma van den Hove
2 jaar geleden

Wat fijn om te lezen dat alles goed gegaan is. Wat is de Heere goed voor jullie. Hem alle dank en eer.

Gerjanneke
2 jaar geleden

Lieve allemaal,
Wat een spanning.... en wat een opluchting dat het gelukt is!! Trots op jullie allemaal!! Wat mooi zo mee te kunnen lezen en leven!! Sterkte verder! Enne... Nienke : niet teveel harten veroveren daar in Groningen hè...?! Groetjes van Gerjanneke

Rineke
2 jaar geleden

Uitstel was gelukkig geen afstel. Maar heeft jullie dankbaarheid vergroot. Wat is de Heere toch wijs in de wegen, die Hij met ons gaat. 1 Petrus 5:6,7 Vernedert u dan onder de krachtige hand Gods, opdat Hij u verhoge te zijner tijd. Werpt al uw bekommernis op Hem, want Hij zorgt voor u.
Gods zegen gewenst ook voor de komende tijd. Liefs uit Zeeland

Wilma van den bosch
2 jaar geleden

O wat heerlijk allemaal. God is groot en goed.

Klaaske de Ruiter
2 jaar geleden

Ontroerd lees ik het prachtige bericht. Eindelijk is er een einde gekomen aan het lange wachten. Wat een opluchting.
Geniet van elkaar en een dikke knuffel voor Nienke.
Lieve groet Klaaske

Kim
2 jaar geleden

Wat een super fijn bericht! Zo blij voor jullie.
Nienke is een topper!
Liefs Kim

Niels
2 jaar geleden

Pff, als de ontknoping van een spannend boek! Wat ben ik blij voor jullie! Nu goed herstellen en het pacen opbouwen. Tot over een tijdje op Leeuw. Liefs Niels

Carolien Luitjes
2 jaar geleden

Wat een goed nieuws. Wat zijn we blij en dankbaar!

Zuster Rita
2 jaar geleden

Wat fijn en bijzonder. Wat heeft de HEERE uitkomst gegeven! Ben met jullie erg blij dat het nu zo heeft mogen gaan.❤🌸🌺🌸❤🌸🌺🌸❤

Adrie van Donselaar
2 jaar geleden

Geweldig dit. Zo mooi dat het gelukt is. Heel veel succes met het herstel. Hartelijk groet ook van Anjo.

Maasje Bloed
2 jaar geleden

Wat een geweldig nieuws! We zijn dankbaar en blij met jullie! Je bent een topper, Nienke! 💞Veel liefs van Feline en Maasje

Lia Amerfoort
2 jaar geleden

Zo blij en dankbaar dat alles goed is verlopen. 🙏

Ida
2 jaar geleden

Wat een geweldig nieuws!!! Zo blij en dankbaar dat de operatie geslaagd is. 🙏

Greet Doornenbal
2 jaar geleden

Wat fijn dat wij mee mogen lezen in dit proces. Wij wensen jullie, maar bovenal Nienke, Gods onmisbare kracht en steun toe. HIJ is degene die jullie bijstaat en niet los laat.

Itske van den Born
2 jaar geleden

Wat een heerlijk en ontroerend verslag! Blijdschap en dankbaarheid ook bij ons!

Anneke Schiphorst
2 jaar geleden

Met tranen in m’n ogen heb ik jullie blog gelezen❣️ Zooo blij... We hebben met jullie meegebeden....een hoopvolle toekomst dat is Zijn gedachte voor Nienke en jullie als gezin. Het grote vertrouwen van Nienke heeft me diep geraakt....God blessss you, all🌈🎶🙏

Willeke Gerritsen
2 jaar geleden

Wat een geweldig nieuws. Nienke, je bent een kanjer!!! We bidden dat alles goed blijft gaan.
Lieve groet van ons. En vooral ook van Marit, ze bidt elke dag voor Nienke.

Linda v Middendorp
2 jaar geleden

Wat mooi om te lezen, ook vanaf hier heel blij en dankbaar met en voor jullie😇

Sandra Stokmans
2 jaar geleden

Wat een fantastisch nieuws! “Je hart jubelt” zo mooi omschreven!! Wat een bikkel is Nienke! 🥰

Anita Geurs
2 jaar geleden

Het is een genot om je blog te lezen.
Wat een heerlijk nieuws in deze spannende tijden.

Hannie van den Berg
2 jaar geleden

Wat een wonder, God is groot. Onze gebeden zijn verhoord!

Marieke Bosch
2 jaar geleden

Wat een mooi bericht! Zo ontzettend fijn dat het zo goed is verlopen.

Marleen
2 jaar geleden

Wat fijn om te lezen dat het goed is gegaan! Zo blij! En alweer een potje rummikub aan het spelen. Hopelijk kunnen we dat snel weer op Leeuw samen doen. Liefs, Marleen
(ps vandaag jou lieve traktatie gekregen van je verjaarsag, dankjewel!)

Wilma van Essen
2 jaar geleden

Beste familie,
Wat zijn wij met jullie blij en dankbaar. Wat een goed nieuws!! Voor jullie meisje en zusje. Heel veel beterschap gewenst.
Hartelijk groet Wouter en Wilma

Wilma Stravers
2 jaar geleden

Lieve Nienke en ouders van Nienke,
Wat geweldig dat alles zo goed gegaan is. Prachtig om het verhaal van mama te lezen. Zo fijn dat het zo goed gaat met jou, Nienke!
Ik jubel en juich met jullie mee!
Veel liefs,
Wilma