JARIG!

Gepubliceerd op 23 mei 2020 om 23:59

6 jaar geleden kregen wij Nienke, wat een geschenk!!  Vanaf de dag van haar geboorte tot aan de dag van vandaag heb ik zo intens van mijn meisje genoten. Ik dank God zo vaak dat Hij haar aan ons heeft gegeven en niet aan iemand anders. Ze heeft vanaf dag één de dynamiek in ons gezin veranderd. Van een jongens gezin naar een gezin met een meisje erbij. Vanaf haar geboorte heeft ze onze harten gestolen en die van haar drie grote broers.

En nu is ze zes jaar geworden....Wat een ongelooflijk groot feest!! Het voelt alsof ze zomaar ineens een jaar ouder is geworden. Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen. Bijna de helft van haar vijfde levensjaar heeft zij in het ziekenhuis geslapen. Vandaag is een dag waar ik amper aan heb gedacht de afgelopen maanden. Wanneer je elke dag letterlijk als een geschenk ervaart denk je niet in jaren. Dan leer je met de dag te leven. 

Nienke heeft deze week een geschenk gekregen dat haar en ons leven radicaal ten goede zal veranderen. Ik vind het toch bijzonder dat het valt in de week van haar verjaardag.  Een mooier verjaardagsgeschenk had ik haar niet kunnen wensen!

Vorige week hebben wij de verjaardag van Nienke alvast gevierd op de afdeling en thuis. Ik had haar er dus op voorbereid dat vandaag echt niet zo feestelijk zou zijn als vorige week. Nou, dat was onterecht! Wat hebben ze haar hier in Groningen verwend. Vanochtend werd de kamer uitgebreid versierd. Om half acht kwamen er een heel aantal verpleegkundigen haar kamer op en hebben heel hard voor haar gezongen. Ze kreeg cadeaus van de verpleegkundigen en de artsen, een heel aantal videotelefoontjes. Herman en ik mochten de hele dag samen bij haar op de kamer zijn. Tussen de middag  ook een uitgebreide lunch voorgeschoteld gekregen voor ons drietjes. 

Maar, ook al was het haar verjaardag er moest toch het één en ander gebeuren wat betreft het pacen. Overdag gaat het uitstekend en nu de nachten nog. Het is echt een puzzel om ervoor te zorgen dat haar beademingsapparaat en haar pacer gaan samenwerken om haar in de nacht optimaal te beademen. Er zit vooruitgang in, dat hebben wij afgelopen nacht gezien. Elke dag word er uitgebreid uitgelezen, overlegd en vervolgens aangepast. Ik vind het prachtig om mee te kijken en mee te luisteren.

Het is allemaal zo boeiend dat ik echt mezelf af moet remmen om overal vragen over te stellen. Ik wil graag precies weten wat er gebeurt en hoe alles werkt. Ik vind het menselijk lichaam zo fascinerend. Hoe alles op elkaar afgestemd is. Wanneer er één deel niet goed werkt gaat er in het hele lichaam zoveel meer mis dan je aan de buitenkant ziet. Nienke haar lichaam is dan ook  sinds gisterochtend keihard aan het werk om haar nieuwe balans te vinden. Andere waardes in haar bloed zie je ook heel langzaam verbeteren. Wat zal het straks een opluchting zijn voor haar wanneer dat weer goed is!

De komende twee nachten slaapt Herman bij Nienke. Ik hoop dat ik dan twee goede nachten kan maken. Maandag hoopt Herman weer naar huis te gaan om weer bij onze jongens te zijn. Dat betekent dat ik vanaf maandag alleen ben in Groningen. Dit zal echt enorm wennen zijn voor mij maar zeker ook voor Herman. Hopen en bidden dat wij snel weer compleet zijn als gezin. God heeft ons beide tot hiertoe zo bijzonder kracht gegeven om door te gaan en dat geeft vertrouwen dat Hij dat ook zal blijven doen. Elke dag opnieuw. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Sandra Stokmans
2 jaar geleden

Hieperdepiephoerrrrraaaa!!!! Lang zal zij leven... 🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳

Lia
2 jaar geleden

Wat een feestelijke dag.... ook dat alles met kleine of iets grotere stappen voor uitgaat. Er is veel gebeurt en nog niet eens een week geleden.... was alles nog onbekend... we zijn ontzettend blij voor jullie. We hebben een wonder doende GOD! 🙏💞