Home Sweet Home

Gepubliceerd op 30 mei 2020 om 21:11

Afgelopen nacht heeft Herman in het ziekenhuis geslapen en ik heb 8 uur geslapen!! Vannacht ben ik weer thuis en hopelijk heb ik morgen mijn lichamelijke vermoeidheid voor een groot deel opgelost. 

Herman belde mij gisteravond met de mededeling dat de deken van Nienke kwijt is. Sinds 3 weken heeft Nienke een verzwaarde deken van 3 kilo. Via internet had ik hier veel goede ervaringen over gelezen vooral voor kinderen die erg onrustig slapen. Helaas valt Nienke in die categorie. Daarnaast ligt zij vaak 's nachts zonder deken door haar onrust en koelt ze ook nog eens af. Haar lichaam regelt haar temperatuur niet altijd even goed. Wanneer zij onder de zware deken ligt blijft de deken op haar, ook wanner zij beweeglijk is. Dit zorgt voor betere slaap maar ook voor minder afkoelen in de nacht. Maar goed, de deken was dus kwijt....bijna elke dag wordt het bed van Nienke verschoond en wij waren bang dat het met de was meegegaan was. Dan is er maar een hele kleine kans dat je het terugkrijgt. Er werd contact opgenomen met de verpleegkundige die er die ochtend was geweest en zij bleek de deken tussen het leken en het ziekenhuisdeken gestopt te hebben. Pfieuw..Nienke was lichtelijk in paniek. Gelukkig viel het allemaal mee! 

Ik heb zelf ook een zware deken van 7 kilo. Toen ik 3 jaar geleden een burn-out kreeg had ik erg last van plotseling wakker worden in de nacht. Helemaal nat van het zweet en een hartslag van boven de 100. Na intensieve therapie heb ik daar mee leren omgaan maar nog altijd nam ik na een spannende dag of een dag met veel gesprekken een themazepam in om te slapen omdat ik anders niet sliep of wanneer ik sliep badend in het zweet wakker werd. Begin december had ik mij verdiept in verzwaarde dekens en een week voor de plotselinge opname van Nienke was ik begonnen ermee te slapen 's nachts. Het is een echte nacht-rust redder!! Ik heb ongelooflijk veel nachten doorgebracht op de afdeling in het WKZ en heel veel spannende dagen/nachten gehad maar mijn doosje Themazepam is zo goed als onaangeraakt gebleven! Mijn zware deken is elke nacht met mij meeverhuisd. Ik wil geen nacht meer zonder. De nachten dat ik slecht heb geslapen komt echt door de onrust op de afdeling en niet door de onrust in mijn hoofd en/of lijf!! Ik zou iedereen die moeite heeft met (door)slapen een zware deken aanraden.

Vandaag was echt een heerlijke dag. Ik kon merken dat wij als gezin weer een beetje geland waren. Vanochtend kwam mijn zus Gerda en twee van mijn vriendinnen mijn huis schoonmaken. Dit waren zij al van plan maar toen was ik ineens toch eerder thuis dan verwacht. Ik heb hun hulp dankbaar aangenomen. Wat heerlijk als dat even voor je gedaan wordt. 

Vanavond hebben wij gebarbecued. Onze tuin is net opnieuw aangelegd en daar genieten wij nu volop van. Alles begint te bloeien of staat al in bloei. In de weken voorafgaand aan de operatie konden wij ondanks het mooie weer de tuin niet in. De hovenier was bijna elke dag bezig en omdat wij geen risico's wilden nemen wat Corona betreft hielden wij afstand. Hij buiten en wij binnen. Nu is het dus dubbel genieten!

Nienke was vandaag niet zo fit en blij als voorgaande dagen. Zij wilde veel alleen zijn op haar kamer. "Ik wil rust aan mijn hoofd" zegt ze dan. Ik denk dat zij ook in haar lijfje de vermoeidheid voelt van de afgelopen tijd. Zo fijn dat zij hierin haar grenzen aangeeft. Zij is er ook een "beetje klaar mee"(zegt ze zelf!) dat iedereen aan haar vraagt hoe het gaat. In het ziekenhuis wordt dat veel gevraagd en dat is logisch maar als je niet uitkijkt gaat dat thuis ook door. Zij is een kind en wil gewoon spelen. Niet continu gevraagd worden hoe het gaat. Een kind leeft veel meer in het moment. Wanneer zij zich goed voelt wil zij daar van genieten. Groot gelijk heeft ze. Wat is het heerlijk wanner je merkt dat andere volwassenen dit opmerken en de moeilijke vragen bewaren voor een gesprek met mij wanneer zij buiten gehoorafstand is. Dat zij haar lekker laten spelen zoals je elk ander 6-jarige zou laten spelen en geen ingewikkelde persoonlijke vragen stellen. Nienke is een kind dat, wanneer zij zover is, het zelf wel zal vertellen. Of misschien niet, dat mag zij zelf weten. Wat wel erg mooi om te zien is, is dat Nienke alle vragen van andere kinderen  juist helemaal prima vind. Gisteren en vandaag zijn er kinderen wezen spelen en dan hoor ik haar uitleggen wat in haar tasje zit en hoe het werkt. Dat zij geopereerd is omdat zij niet goed ademt en nu door de pacer wel goed ademt. 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Lia
2 jaar geleden

Wat heerlijk om te lezen en doe dit met een big😁 gewoon dat ik dankbaar en blij ben met jullie.πŸ’ž
Wie had dit nog geen 12 dagen geleden kunnen bedenken......πŸ€²πŸ™.
Wat is de tuin mooi geworden.
πŸŒ³πŸŒΏπŸ›πŸžπŸœπŸ•·πŸŒ»

Jolanda
2 jaar geleden

Ongelooflijk fijn dat jullie weer wat uurtjes thuis kunnen zijn!
En wat een super mooie tekst heb je erbij gezet...amèn!! Praise Him!

carolien luitjes
2 jaar geleden

Wat heerlijk dat jullie zelfs weer thuis zijn!!

Sandra Stokmans
2 jaar geleden

Wat een uitkomst zo'n verzwaarde deken :) en fijn dat het weer teruggevonden is. En wat goed dat Nienke haar grenzen aangeeft ook, echt knap.