Scholing

Gepubliceerd op 3 juni 2020 om 18:23

Toen wij twee jaar geleden in het ziekenhuis waren en wij geadviseerd werden om thuiszorg te regelen voor de nachten moet ik eerlijk zeggen dat ik daar erg tegenop zag. Ik kon zelf toch wel voor Nienke zorgen?! Wat ben ik blij met het team in het ziekenhuis dat mij erop wees dat ik naast mama van Nienke ook 4 (jonge) mannen in mijn leven heb, 3 fantastische zoons en een man die ondanks alles of misschien juist vanwege alles mijn beste vriend is. Daarnaast heb ik een groepje dierbare vriendinnen waar ik graag leuke dingen mee doe. Om dit te blijven doen heb ik een team mensen om mij heen nodig die het af en toe van mij (en Herman) overneemt. Nou, dat hebben wij in de afgelopen jaren opgebouwd. Ik ben gaan beseffen dat deze dames zeker komen om voor Nienke te zorgen maar eigenlijk ook voor mij, voor ons hele gezin. 

Vandaag kwam een groot gedeelte van het team bij ons thuis om geschoold te worden door Hans van der Aa. Dit gebeurde in twee groepen in verband met de afstand die gehouden moest worden. Het was een informatieve scholing over het pacen op zich maar ook over het pacen bij Nienke zelf. Voor de dames van de thuiszorg veranderd er niet zoveel behalve dat zij moeten weten hoe te handelen wanneer er een alarm is. 

Nienke haar waardes waren vandaag weer heel iets verbeterd. Omdat het pacen in Groningen zo goed is gegaan op deze instelling veranderen wij nu niks. Tijd en geduld...dat is hopelijk het recept van wat wij nu nodig hebben. Ik merk het ook aan haar. Zij krijgt weer iets meer praatjes en ook meer energie. Wanneer je begint met grote stappen is het soms moeilijk verder te gaan met kleine stapjes....

Nienke had voor Hans een kaart geknutseld. Echt zo mooi. Tijdens haar verblijf in Groningen zijn er heel wat grapjes geweest tussen Nienke en Hans. Zo leuk om hun samen te zien kletsen. Hans houdt ervan Nienke dikke duimen te geven en liedjes met haar te zingen en daarom hebben wij “Happy Socks” voor hem gekocht. Een doosje met dikke duimen en een doosje met muziek sokken. Ik weet zeker dat hij ze met trots gaat dragen :-)

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Maria
2 jaar geleden

Wat een mooie lieve kaart van Nienke en wat een ontroerende foto met de knielende dokter. Zou fijn zijn, Geraldine, als je weer wat meer ruimte voor jezelf en je zonen gaat krijgen. Take care.

Lia
2 jaar geleden

Wat een heerlijke blog vandaag.... wat zijn er veel lieve mensen om jullie allen heen... daar geniet ik van om dit te lezen. Fijn om weer de ruimte te kunnen zoeken voor je zelf..... juist door al die lieve mensen.

Henriette Roeleveld
2 jaar geleden

Wat lief zegt en wat schrijft ze al leuk!

Sandra Stokmans
2 jaar geleden

Wat lief van Nienke! Aandoenlijk gewoon!