Corona Test

Gepubliceerd op 16 juni 2020 om 21:26

Ik heb, zoals een groot deel van Nederland, op het moment erg last van hooikoorts. Afgelopen weekend was dat ook het geval maar zondagavond begon ik te hoesten en kreeg ik keelpijn. Herman was toen al naar het ziekenhuis met Nienke. Maandagochtend stond ik op in de hoop dat ik mij beter zou voelen maar helaas, ik was brak. Ik had gelukkig geen koorts maar wel hoofdpijn, keelpijn, spierpijn, hoesten en een algeheel gevoel van niet fit zijn. Na een korte aarzeling heb ik de landelijke Corona-lijn gebeld om te vragen of ik getest kon worden. Dat kon in de loop van de middag en de uitslag zou 48-uur op zich laten wachten. Nadat ik dit aan het WKZ had doorgegeven hebben zij een spoed-bemonstering geregeld. Dit zou inhouden dat ik binnen 24uur de uitslag zou weten maar tot op heden weet ik niks. Helaas zal ik net als alle anderen waarschijnlijk 48 uur moeten wachten. 

Ondertussen heb ik Nienke sinds zondag niet meer gezien. Ik ben nog nooit zo lang van haar gescheiden geweest! Het voelt heel dubbel. Ik mis haar verschrikkelijk maar tegelijkertijd ben ik nu heel bewust aan het bijkomen. Ik maak lange nachten en ontspan overdag ook zoveel mogelijk. Ook de extra quality-time met de jongens vind ik erg kostbaar. Het is lang geleden dat dat kon. Sinds vandaag voel ik me ook stukken beter en ik ga er dan ook vanuit dat de test negatief is. Hopelijk kan ik vanaf morgen weer mijn gewone rol op mij nemen en kunnen wij als gezin weer zoveel mogelijk samen zijn.

Vanochtend is er ook overleg geweest tussen Utrecht en Groningen dmv een videogesprek. Ik mocht ook "aanschuiven". Vanochtend heeft de arts gezien dat de oorontsteking van Nienke aan de beterende hand is maar zeker nog niet over. De waardes van haar ademhaling zijn ook heel langzaam aan het verbeteren. Het is nu dus nog steeds afwachten of haar oorontsteking de boosdoener is maar dat weten wij pas wanneer die over is. Komende week blijft het dus vooral bij observeren hopend dat haar waardes tegelijk met haar oorontsteking helemaal verbeteren.  

Wij merken vooral dat Nienke veel meer energie heeft. Zij rent bijvoorbeeld rondjes met gym. Thuis springt zij regelmatig minutenlang op mijn mini-trampoline. Ze probeert steeds haar eigen record te verbreken van hoeveel keer zij op één been kan springen op de trampoline. Ik geloof dat haar record op de 20 ligt. Dit kon zij vóór haar operatie absoluut niet. Dan sprong zij een aantal keer op twee benen en kreeg zij pijnlijke benen. Na een aantal keren flink doorzuchten sprong zij weer een paar keer en dit herhaalde zich een aantal keer. Ik word natuurlijk erg blij van deze vooruitgang. Wanneer ik alleen naar Nienke kijk en niet zozeer naar de waardes dan zie ik een veel fittere Nienke dan een maand geleden. Was de operatie zinvol? Sowieso! Geloof ik dat het beter kan? Zeker weten!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Lia
2 jaar geleden

Jij van harte beterschap en dat het meevalt.... het ontroerd me dat ik alleen kan denken dat de Heere zorgt, dwars door het onmogelijke heen ook voor jou.
Fijn om te lezen dat Nienke zo opgeruimd en fitter mag zijn. Lfs XXX

Ineke dN
2 jaar geleden

Beterschap Geraldine! Kennelijk had je dit thuis zijn met de jongens ook even nodig.
Fijn dat Nienke wat meer energie heeft!
Groetjes van ons!