Keuzes

Gepubliceerd op 18 juni 2020 om 21:03

Er heeft eens een heel wijs iemand tegen mij gezegd: “Maak nooit een beslissing/keuze gebaseerd op angst.” Wanneer ik voor een keuze sta die moeilijk is hou ik dit vaak in gedachten. Zo ook vandaag. Wij hadden namelijk weer een gesprek met de vraag, wanneer zien wij het als ouders zitten om Nienke, ondanks alle risico’s, een paar nachtjes mee naar huis te nemen. Alle risico’s worden dan bij naam genoemd en dat is echt heftig. Haar toestand is met name ‘s nachts nog steeds verre van ideaal. Overdag zien wij zeker verbetering door de pacer maar de nachten zijn nog niet veel verbeterd. De komende weken willen wij er toch naartoe werken Nienke naar huis te halen ondanks alle risico’s. Om te beginnen van vrijdag ochtend tot maandag avond. Doordeweeks gaan de artsen voorlopig blijven puzzelen om de waardes zowel overdag als ‘s nachts te verbeteren. Dit kan nog weken duren. Ik wil haar niet nog zo lang elke nacht in het ziekenhuis laten slapen.

Wanneer ik niet uitkijk laat ik mij toch leiden door angst...alle ‘wat als’ vragen gaan dan door mijn hoofd spoken met als gevolg dat Nienke toch nog hier blijft slapen en wij als gezin nog steeds niet samen kunnen zijn. Ik laat mij in deze beslissing leiden door hoop en vertrouwen. Nienke is al een half jaar opgenomen. In de afgelopen maanden zijn er waardes geweest waar elk ervaren arts en verpleegkundige enorm van zou schrikken. Tot nu toe zonder zichtbare gevolgen. Geen één keer hebben zij acuut moeten ingrijpen. Zeker, zij heeft 24/7 toezicht nodig om alle waardes binnen bepaalde grenzen te houden en dat is steeds gelukt. Ik vertrouw erop dat dit thuis ook zal lukken.

Wij hebben een top-team van thuiszorg verpleegkundigen om ons heen staan die ondertussen bijna allemaal een nacht hebben meegelopen op de afdeling om te zien hoe te handelen in verschillende situaties. Dit is verplicht vanuit het ziekenhuis omdat de situatie van Nienke erg veranderd is ten opzichte van voor haar opname. 

Dit betekent dus morgen inpakken en hopelijk maandagavond pas weer terug op de afdeling! Vanaf nu moet ik niet alleen één dag tegelijk leren leven maar ook één nacht tegelijk. Want eerlijk is eerlijk....ik vind het toch wel een beetje spannend.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Lia
2 jaar geleden

Lieve Geraldine...... zelf vind ik het vaak zo troost vol dat ons leven zoals het gaan zal, al vanaf de nooit begonnen Eeuwig is beschreven. Ook van Nienke.
Mijn wens en bede is dat het rust en vrede mag geven in jullie aller hart. Geniet de komende dagen met elkaar. Liefs.

Gerda Dekker-Geurs
2 jaar geleden

Slaap lekker lieve zus, Israëls wachter sluimert niet!