@HOME

Gepubliceerd op 19 juni 2020 om 23:32

De afgelopen nachten heeft Nienke niet goed kunnen slapen dus vandaag is zij niet naar school geweest. De WKZ juf kwam op de afdeling langs voor een uurtje school. Nienke en de juf hebben enorm genoten samen en hadden bedacht dat er maar een briefje op de deur moest zodat zij ongestoord konden werken en zodat mama niet voortijdig de kamer in zou lopen. Ik werd dan ook straal genegeerd tot de les was afgelopen terwijl zij mij zag staan door de deur. 

Terwijl Nienke school had de afgelopen maanden ging ik altijd naar de koffie-corner beneden in de hal. Algauw wisten degenen die daar stonden precies wat ik zou bestellen maar af en toe trakteerde ik mezelf op zwarte koffie met een flinke dot slagroom. Vanochtend moest ik even wachten voor ik aan de beurt was maar toen ik mijn bestelling doorgaf werd mij al mijn koffie aangegeven. Zwarte koffie met een flinke dot slagroom en dat zonder dat ik dit had besteld. De meneer zei: "alstublieft en geniet ervan." Ik begreep hem niet en pakte mijn portemonnee om te betalen maar hij zei: "ik zei toch geniet ervan!" Toen begreep ik pas dat hij de koffie aan mij gaf. Ik kreeg tranen in mijn ogen....het zijn echt de kleine dingen die het verschil maken!!

Vrijdag 20-12-2020 liepen wij het WKZ in voor een controle...nu 6 maanden later ligt Nienke weer in haar eigen bedje. Hoewel het bijzonder is weer thuis te zijn voelt het ook gelijk vertrouwd. Iedereen viel weer gelijk in zijn of haar rol van 6 maanden terug. De taken werden weer automatisch op de vertrouwde manier ingedeeld. Er is uiteraard nog een kans dat de waardes van Nienke tijdens de nacht gaan verbeteren met de nieuwe pacer. Hier houden wij ons ook aan vast en gaan wij nog keihard voor knokken.

Het is nu al na elven. De thuiszorg is geïnstalleerd op de bank. Nienke was net even wakker en weet dus ook wie er voor haar zorgt. Haar waardes worden in de gaten gehouden dmv een zuurstof/hartslag meter. De thuiszorg kan haar ook zien. Ik ga zo heerlijk slapen wetend dat niet alleen de thuiszorg waakt maar dat vooral haar hemelse Vader over haar en ons waakt. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Lia
2 jaar geleden

Wat een trouwe zorg in alles..... je behoeft niet eens meer wat te zeggen...... slaap lekker!

Jan en Thea de Kok
2 jaar geleden

Geniet van jullie weekendje thuis, samen met jullie gezin.
We denken aan jullie. Groetjes Jan en Thea de Kok