Bijna naar huis

Gepubliceerd op 25 juni 2020 om 22:37

Vanochtend heb ik een videoconsult gehad met Groningen en Utrecht. Aangezien het afgelopen weekend zo goed met Nienke ging willen wij dit weekend weer 3 nachten naar huis. Het streven is om volgende week vrijdag met ontslag te gaan. Vooralsnog vertellen wij dit niet aan Nienke. Dit om eventuele teleurstelling te voorkomen mocht het om een of andere reden toch niet door kunnen gaan. Best kans dat Nienke het pas vrijdag hoort. Alle onrust heeft als gevolg dat er ontregelingen ontstaan en dat willen wij uiteraard zoveel mogelijk voorkomen.

Omdat de waardes van Nienke overdag al een tijdje op hetzelfde niveau blijven hangen komt Hans van der Aa morgen bij ons thuis de nieuwe pacer uittesten. Dit houdt in dat Nienke een ander kastje krijgt. Het deel dat binnen in haar buik zit blijft hetzelfde. Beide pacers werken gelukkig op dezelfde aansluiting. Het is ontzettend fijn dat Hans morgen naar ons toe komt en wij niet naar Groningen moeten. Alles wat anders is als anders zorgt bij Nienke voor ontregelingen dus deze optie is voor Nienke het beste. Wel fijn dat Groningen zo meedenkt en handelt naar wat voor Nienke het minst belastend is.

Gisteren had Nienke overdag een C02 meting. Dit betekent dat gemeten werd hoeveel koolzuur zij uitademt. Of in haar geval juist niet uitademt. Dit ging door middel van een plakker op haar voorhoofd. Hiermee werden haar waardes continu gemeten. Wanneer zij rustig zit te knutselen hoeft zij natuurlijk minder snel te ademen dan wanneer zij op de trampoline springt. Het probleem met een pacer is dat zij standaard een aantal keren per minuut ademt. Het is dus de kunst om een ademfrequentie te vinden waarop zij redelijk binnen de normale waardes blijft. 

Gisteren was het groot feest bij ons thuis omdat Niels 15 jaar is geworden. Nienke heeft haar grote broer dan ook verwend met een mooie tekening en een lieve kaart. 

Gisteren nam een lieve verpleegkundige afscheid van afdeling Leeuw. Deze verpleegkundige heeft een speciaal plekje in ons hart omdat zij anderhalf jaar geleden op bijzondere wijze bijsprong in ons gezin. Wij hadden een opname van een aantal weken achter de rug en hoorden een dag voor kerst dat wij naar huis mochten mits de thuiszorg geregeld kon worden. Dit kregen wij niet meer geregeld. Deze verpleegkundige heeft een avonddienst gedraaid in het WKZ en is daarna naar ons huis gekomen en heeft een nachtdienst gedraaid bij ons thuis zodat wij met kerst als gezin samen konden zijn. Dit gebaar heeft zoveel voor ons betekend! Maar gisteren heeft zij afscheid genomen en gisteren hebben wij kennis gemaakt met een traditie op Leeuw. Wanneer je vertrekt word je in bad gegooid door je collega's.....Nienke hielp natuurlijk graag mee!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Lia
2 jaar geleden

Wat heerlijk allemaal om te lezen...over Nienke maar ook over haar broers.. Hartelijk gefeliciteerd met Niels... wat een uitnemende zorg in alles.... God is goed!πŸ™πŸΌπŸ’–

Linda de Leeuw
2 jaar geleden

Gefeliciteerd met Niels! En wat een mooie ontwikkelingen. Fijn weekend thuis 😘

Ida
2 jaar geleden

Gefeliciteerd met Niels! We hopen zo dat het hoef blijft gaan! En Nienke thuis kan zijn.
Leuke traditie! Haha, zo ben ik er ook ooit ingegooid.

Wilma van den bosch
2 jaar geleden

Gefeliciteerd met Niels. Mooie foto van Niels en Nienke.
Fijn zeg dat het steeds beter gaat met Nienke. En ik kan mij goed voorstellen dat Nienke ook graag meehelpt een verpleegkundige in bad te gooien. Super toch!

Henrike Harskamp
2 jaar geleden

Wat een topper, zo'n verpleegkundige. Echt een engel.
Zo'n traditie hadden we ook in het ziekenhuis. Alleen dan onder de (koude) douche.