Zomervakantie

Gepubliceerd op 27 augustus 2020 om 19:57

Nog een paar dagen thuis en dan gaat Nienke weer naar school. Nienke had geen zin in de zomervakantie omdat zij al zoveel school had gemist maar achteraf heeft zij wel erg genoten van de afgelopen weken.

Wij zijn zelfs twee weken op vakantie geweest! Het is ons gelukt om een vakantie te boeken dat niet ver bij ons huis vandaan was. Wij moesten rekening houden met de zorg die ook gewoon op vakantie doorging en met de afstand naar het WKZ. Wanneer Nienke plotseling zou ontregelen kan zij in principe opgevangen worden in een ander ziekenhuis om vervolgens overgeplaatst te worden maar het is voor alle partijen veel makkelijker als zij gelijk naar Utrecht zou kunnen. Nu zij ook bekend is in Groningen zou een vakantie in Groningen ook een optie zijn. 

Op het park waar wij waren had elk chalet een afgeschermde tuin waardoor de kinderen niet met elkaar speelden. Dit was voor Nienke een erge tegenvaller. Zij had allerlei plannen om vriendinnetjes te maken en te spelen maar dat was erg lastig. Het was ook erg klein allemaal maar met wat passen en meten paste alle apparatuur van Nienke precies in haar kamertje. Wij hebben veel tijd samen gehad als gezin aangezien er op het park geen wi-fi was, geen TV en ook geen zwembad was. Dan is het wel een voordeel om dicht bij huis te blijven want wij zijn een aantal dagen overdag naar huis gegaan om te genieten van alle ruimte en van het heerlijke zwembad in eigen tuin.

Toen Nienke 3 was schommelde zij erg graag. Van de een op andere dag kreeg zij last van haar evenwicht en sindsdien is schommelen erg spannend voor haar. Op vakantie heeft zij weer voor het eerst geschommeld. Eerst voorzichtig bij mij op schoot, toen alleen terwijl ik haar vasthield en al snel zonder steun. Ze gaat nog niet zo hoog maar het belangrijkste is dat zij ervan geniet en dat doet ze enorm!

Eenmaal thuis na onze vakantie was het thuis weer heerlijk genieten. Nienke heeft alle dagen duidelijk meer energie. De pacer werkt erg goed. Haar ademhalings waardes zijn vaak binnen de normale grenzen. Omdat zij veel meer energie heeft ziet Nienke het zitten om weer te oefenen met fietsen. Twee jaar geleden heeft zij kort kunnen fietsen maar toen ging haar ademhaling zo erg achteruit dat ze niet genoeg lucht had om het vol te houden. Het is heerlijk om te merken wat een doorzettingsvermogen Nienke heeft. Zo gauw zij denkt dat iets weer kan wil zij het ook proberen. Als ze het spannend vind verteld ze het en zoeken wij samen naar een oplossing om het minder spannend te maken. Ik heb haar bijvoorbeeld verteld dat ik net zo lang naast haar fiets ga rennen als zij nodig vind....ik hoop niet dat ik daar spijt van krijg ;-)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.