Het Leven is Niet Maakbaar

Gepubliceerd op 27 augustus 2020 om 21:25

Een aantal nachten geleden heeft Nienke een behoorlijk ernstig incident gehad aan het begin van de nacht. Ik was de hond aan het uitlaten en toen ik thuis kwam vertelde Herman dat het echt niet goed met haar ging. Rond 21u zakte haar zuurstof niveau in haar bloed tijdens haar slaap. Dit gebeurt nooit. Nienke dipt altijd alleen wanneer zij wakker is. Dit was dus al alarmerend. Al vrij snel begon haar zuurstof in rap tempo verder te zakken naar extreem laag zonder te herstellen. Herman is uiteraard snel naar haar toe gegaan en heeft geprobeerd haar wakker te krijgen maar dat lukte niet. Tot nu toe lukte het altijd om Nienke aan te sporen om mee te ademen met de beademing wanneer zij dipte en dan herstelde zij snel maar deze keer was er totaal geen reactie van Nienke's kant. Na ongeveer 5 minuten herstelden haar waardes uiteindelijk vanzelf. 

Toen ik thuiskwam vertelde Herman wat er was gebeurd en ik probeerde haar wakker te krijgen maar ze reageerde nergens op. Ik heb vervolgens bloed geprikt en zag wel wat afwijkende waardes. Na overleg met het ziekenhuis werd toen toch besloten Nienke ter observatie op te nemen. 

Zo'n enorme dip in je zuurstof niveau is erg gevaarlijk. Ik moet zeggen dat ik tot nu toe nergens zo van ben geschrokken als van dit incident. Het heeft mij enorm met mijn neus op de feiten gedrukt dat hoewel wij haar aandoening redelijk onder controle lijken te hebben zij nog steeds ernstig ziek blijft. Wanneer er iets mis gaat dan is het niet alleen vervelend maar gelijk kritiek. Het leven is niet maakbaar...

Tot nu toe is er geen oorzaak gevonden voor wat er mis is gegaan. Dat maakt het erg lastig want daardoor kunnen wij geen voorzorgsmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat het niet vaker gebeurt.

Na zo'n heftig incident is het moeilijk de draad weer op te pakken. Ik wil graag dezelfde mind-set houden als voor het incident. Nienke steeds meer vrijheid geven met kleine stapjes tegelijk. Ik hoop en bid dat ik de moed krijg om haar verantwoord risico's te laten blijven nemen. Ik gun het haar om een leven te kunnen leiden dat niet overheerst wordt door angst en onzekerheid voor wat fout kan gaan. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Gerda Dekker-Geurs
2 jaar geleden

♥️

Anneke Schiphorst
2 jaar geleden

Dag lief gezin, o wat moeilijk voor jullie, ik kan me de schok die dit geeft wel een beetje voorstellen, een behoorlijke aardbeving❣️
Is Nienke nog in het ziekenhuis? Ik hoop en bid met jullie mee voor goede uitkomsten💋

Jolanda
2 jaar geleden

Wat een heftig bericht....
lees net de laatste 3 blogs achter elkaar van vakantie tot nu...
Heb even geen woorden...
Wel gebeden....

Wilma
2 jaar geleden

Moeilijk, dit loslaten. Alles overgeven..

Ineke de N
2 jaar geleden

Sterkte voor jullie allemaal!