Controle Groningen

Gepubliceerd op 25 september 2020 om 13:15

Twee uur heen....twee uur terug...best een lange rit voor een controle afspraak van 45 minuten. De artsen in Groningen waren ook bereid om de afspraak via videobellen te doen maar soms is het prettiger elkaar echt in de ogen te kijken. 

Nienke heeft al 4 maanden haar diafragma pacemaker. Wij zijn erg tevreden en de artsen niet minder. Het briefje van mijn vorige blog werd trots getoond aan dr. Willemien de Weerd en Hans van der Aa.  En terecht...het resultaat van de pacemaker operatie is 100% naar verwachting. 

Tijdens ons verblijf in Groningen, rondom de operatie van Nienke in mei 2020, is er heel even een poging gedaan om Nienke zonder beademing te laten slapen. Dit vond Nienke erg spannend (en ik eigenlijk ook). Het ging allemaal zo snel. Te snel om te verwerken. Een aantal weken terug gaf Nienke aan dat zij wel wilde proberen om zonder beademing te slapen. Dit heeft zij tijdens de controle in Groningen ook aangegeven en toen is besloten dat het tijd is om het opnieuw een kans te geven.

Ik heb bewust gewacht tot Nienke zelf aan zou geven dat zij wilde slapen zonder kap. Ik heb haar namelijk ontzettend gedrild om nooit, maar dan ook nooit!! te gaan slapen zonder neuskap. Als zij ook maar voelde dat ze een beetje moe werd liet ik haar een power-nap doen aan de beademing of deden wij oefeningen om haar wakker te houden. Deze oefeningen waren vaak verpakt in de vorm van spelletjes. Overslaan met een bal, een interactief kaart- of bordspel of iets eten waar zij flink op moest kauwen. Vooral in de auto was dit soms spannend. Er staat altijd een doosje sterke kauwgom in de auto. De combinatie van het kauwen en de sterke smaak helpt goed maar Nienke vind kauwgom niet zo lekker. Een tijdje heb ik zakjes chips in de auto opgeslagen. Dat werkt namelijk ook erg goed. Chips eten vergt namelijk flink wat kauwen en maakt ook nog eens een heerlijk krakend geluid waarbij je niet zomaar in slaap valt...maar ja...zo vaak chips eten is ook geen optie natuurlijk. Zeker niet omdat Nienke een aandoening heeft waarbij extreme obesitas een groot risico is. Toen heb ik maar toegegeven aan haar smeken en haar tijdens elke autorit op mijn telefoon of de iPad spelletjes laten spelen. 

Binnenkort is het dus zover. Best spannend eigenlijk. Nu is het wachten op de oproep vanuit het ziekenhuis om meetapparatuur thuis af te leveren zodat wij alle waardes van Nienke goed in de gaten kunnen houden wanneer zij in slaap valt. Ik ben benieuwd!! 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Lia Leusden
2 jaar geleden

Je deed het ook ergens voor.... wat zullen ze daar blij geweest zijn om Nienke terug te zien... maar het is een hele reis.