Weekend in het ziekenhuis...

Gepubliceerd op 22 november 2020 om 20:45

Afgelopen nacht tijdens het gesprek met de dienstdoende arts werd mij verteld dat Nienke vandaag uitgebreid onderzocht zou worden. Alle andere opnames hebben mij  geleerd dat er in het weekend alleen het hoognodige gedaan wordt. Dit betekent dat er afgelopen dag niks is gedaan behalve observeren. Geen foto, geen bloedonderzoek...hoewel ik al bang was dat dit zou gebeuren valt het toch elke keer weer tegen. Nienke voelt zelf niet hoe slecht het met haar gaat. Zij ontwikkelt geen koorts, voelt geen chronische pijn dus kan ook niet aangeven of er ergens een ontsteking zit. Hierdoor krijgen de artsen niet de bekende signalen binnen waar zij op getraind zijn om op te letten om te weten of een kind erg ziek is. Nienke zal letterlijk doorgaan tot zij neervalt en dan zal zij nog verbaasd zijn dat ze niet verder kan. Zichzelf afvragend waarom haar lichaam niet meewerkt. 

Morgen aan mij de eer als moeder om voor haar te spreken. Tijdens elk overleg benadrukken dat er nu echt wat moet gebeuren. De enige reden dat ik dit vandaag niet heb gedaan is omdat mijn onderbuik gevoel zegt dat zij vannacht nog wel red zonder gekke incidenten. Hopelijk is er morgen een arts in huis die haar kent die gelijk de situatie goed kan beoordelen. Ikzelf heb goede hoop dat het een virus infectie is of een ontsteking die haar even flink ontregelt. Dat met wat extra ondersteuning zij zich over een paar dagen weer wat beter zal gaan voelen. Maar voordat er zulke conclusies getrokken kunnen worden moeten alle andere opties uitgesloten worden.

Ondanks dat Nienke niet fit is hebben wij toch een fijne dag gehad in het ziekenhuis. Een aantal bekende verpleegkundigen kwamen even buurten, wij zijn lekker aan de wandel gegaan naar het Ronald Mc Donald Huiskamer en hebben samen spelletjes gespeeld. Wij hebben zelfs een beetje een zondag gevoel gehad door in de stilte ruimte een deel van de preek mee te luisteren via de livestream. Al met al geen slechte dag...nu hopen dat het morgen iets beter gaat. 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Arina Arens
2 jaar geleden

Sterkte voor jullie allemaal! En hopelijk is de opname van korte duur😘

Ida
2 jaar geleden

Hé wat naar, toch weer in het ziekenhuis blijven.
We hopen en bidden dat er wat gedaan kan worden voor Nienke waardoor jullie snel weer naar huis mogen. Sterkte!!!

Lia Leusden
2 jaar geleden

Wat een Gods vertrouwen voor jullie beide en het gezin.... wat de toekomst brengen mogen leidde mij des Heeren hand en je bent ook een mens net als ons..... veel sterkte... we denken aan jullie...... altijd.
xxx