Onderzoeken

Gepubliceerd op 24 november 2020 om 20:03

Dit is het vierde jaar op rij dat wij eind november in het ziekenhuis zijn. Elke keer met veel vragen en weinig antwoorden. Je zou denken dat nu het de vierde keer op rij is dat wij al antwoorden zouden hebben maar dat is niet zo. Hoewel het elke keer in November weer raak is, is het elk jaar toch weer net anders als de voorgaande jaren. Nienke’s lijf volgt geen protocollen en dat is elke keer weer puzzelen.

Gisteren is er heel veel bloed afgenomen en een röntgen foto gemaakt van haar longen. Op de foto zagen ze niets. Haar bloed was helemaal schoon. Alles ziet er perfect uit. 

Vandaag was er overleg met de artsen die haar goed kennen. Aangezien er nog niks gevonden is, zoeken ze verder. Weer bloed afgenome(gelukkig uit haar PAC waardoor zij niet geprikt hoefde te worden. Nienke gaat onder andere getest worden op anti-stoffen voor corona. Aangezien ik zelf een aantal weken geleden positief getest ben en Nienke twee weken voor mij ziek was is er een kans dat dit de nare nasleep is van een corona besmetting. Mocht dat het geval zijn dan verbaast het mij niets. Sinds haar verkoudheid zijn haar waardes steeds slechter aan het worden. Binnenkort weten wij of dat de boosdoener is. 

Wij merken een verschil in hoe Nienke zich voelt ten opzichte van alle voorgaande opnames. Voor de operatie van haar pacer voelde zij zich altijd al ziek dus wist zij niet beter. Nu, met de diaphragma pacer heeft zij ervaren hoeveel beter zij zich kan voelen. Hierdoor valt deze opname haar extra tegen. Zij voelt nu duidelijk dat haar lijfje niet kan wat zij wil en dat is erg confronterend. Regelmatig zegt ze ook dat ze moe is en niet lekker is. Hoewel dit voor haar natuurlik absoluut niet fijn is is het wel heel goed dat zij leert om de signalen te herkennen wanneer er iets mis gaat en om dat aan te geven. Wij willen haar leren dat dit geen zwakte is maar broodnodige zelfzorg. Dit doet zij echt heel goed. Wij zijn super trots op ons meisje. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Carolien
een jaar geleden

Heel veel sterkte hoor, ik bid voor jullie!