Avondklok

Gepubliceerd op 30 januari 2021 om 10:08

Gisteren kreeg Nienke haar immunoglobuline kuur waardoor wij de hele dag en avond thuiszorg hadden. Herman werkt elke dag op kantoor en de laatste maand hebben wij elkaar alleen maar via videobellen kunnen spreken. Wij rekenden ons rijk en besloten 's avonds heerlijk samen te gaan wandelen maar ja....de avondklok. Voordat wij de deur uitliepen om 21 uur zeiden wij nog tegen de thuiszorg dat er zelden politie rijdt in ons stille dorpje. En mochten wij ze tegenkomen dan hadden wij er wel een boete voor over. We hadden elkaar al zo lang niet gezien en gesproken. Stiekem vertrouwde ik erop dat wij ons er wel onderuit konden praten....

Na een lange boswandeling door de modder waarbij onze trouwe viervoeter veranderd was in een varken waren wij weer bijna thuis toen ik een auto in mijn ooghoek zag aankomen. Ik keek opzij en geloofde mijn ogen niet. Net op dat kleine stukje tussen ons huis en het bos kwam er een politieauto aan!!! Ik begon hard te lachen terwijl het raampje omlaag ging en de agent keek mij verwonderd aan vanachter zijn mondkapje. Ik vertelde lachend dat wij vanwege onze situatie bereid waren geweest het risico te lopen op een boete. Tegelijk vertelde ik dat ik niet had verwacht dat er daadwerkelijk een aanhouding zou plaatsvinden. 

De aardige agent en zijn collega genoten duidelijk van het voorval en vroeg of ik een bekeuring wilde om thuis te laten zien. Een dubbele zelfs, want onze hond liep wel keurig tussen ons in maar zat niet aangelijnd...nou nee, ik had geen behoefte aan een schriftelijk bewijs van onze ontmoeting. Lachend ging zijn raampje omhoog en hij wenste ons samen nog een fijne avond. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Jolanda
een jaar geleden

Hilarisch!😁

Lia Leusden
een jaar geleden

Welkom thuis noem je ze iets... jullie doen gewoon weer mee.

Mirjam
een jaar geleden

😂 Geweldig....