Kan ik wat doen?

Gepubliceerd op 13 februari 2021 om 15:59

Regelmatig wordt mij gevraagd: "Kan ik wat doen?" of "Mocht je iets nodig hebben dan hoor ik het wel." Superlief allemaal maar het is ontzettend moeilijk om de zorg rondom Nienke uit te besteden...Nu was ik vorige week op de bloedbank in Utrecht en ik bedacht ineens dat er iets is wat heel veel mensen indirect voor Nienke kunnen doen! Zij krijgt elke drie weken een medicijn toegediend waar zij enorm van is opgeknapt. Dit medicijn is gemaakt van bloedplasma. Voor elke dosering is het nodig dat ongeveer 200 mensen hun plasma doneren! De bloedbank is altijd dringend op zoek naar nieuwe donoren.

Ik heb vorige week voor het eerst zelf plasma gedoneerd. Al een tijdje wilde ik het plannen maar het kwam steeds niet uit. Vorig jaar oktober kreeg ik echter Corona en daarna kreeg ik een oproep om plasma te doneren zodat mensen met covid-19 daarmee behandeld kunnen worden. Na mijn eerste gift zou ik horen of ik antistoffen in mijn bloed had en daar was ik best benieuwd naar. Dat ik daar dan plasma voor moest doneren nam ik voor lief. Vorige week was het dus zover en het viel echt reuze mee. Alles bij elkaar duurt het een uurtje. De pijn was te vergelijken met het prikken van een aantal buisjes bloed bij het lab. Ik moest ongeveer 40 minuten stilzitten en ondertussen werd mij wel 4 keer gevraagd of ik wat lekkers wilde eten of drinken. Koek, broodjes, thee, koffie, sap...van alles. Toen het klaar was stond ik op en liep ik zo weg. Ik heb echt nergens last van gehad! 

Een aantal dagen later kreeg ik een brief van Sanquin...ik heb inderdaad antistoffen en ze vroegen of ik regelmatig plasma wil blijven geven. Het mag zelfs elke week...dat gaat mij niet lukken maar de volgende afspraak staat al wel gepland. 

Mocht jij je afvragen of je wat kan doen? Ja, dat kan! Je kan bloedplasma doneren. Kijk op de website van Sanquin en geef je op als plasmadonor! Ik vind het leuk om te horen of je dat inderdaad gedaan heb. Mocht je al donor zijn... bedankt❣


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Lia Leusden
een jaar geleden

Das een goeie Geraldine...... een goede oproep van jou....als je wat doen wilt doe dit dan...💝

Corriene
een jaar geleden

Ik doe graag mee!
Mocht er nog iemand zijn die graag meedoet maar geen vervoer oid laat het me dan weten!
Wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen!

Inge Geurs
een jaar geleden

Goed idee, ik heb me meteen opgegeven. 👊🏼
x Inge