Thuisbezoek

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 17:21

Gisteravond begon Nienke iets verkouden te worden. In de loop van de nacht werd het niet minder dus vanochtend besloot ik haar voor de zekerheid thuis te houden. Dat was maar goed ook want in de loop van de ochtend werd zij heel erg verkouden en kreeg zij koorts. Koorts is iets wat Nienke in geen jaren heeft gehad. Als zij niet fit is krijgt zij juist ondertemperatuur maar nu blijkt maar weer hoe zoiets ineens kan veranderen. 

Ik heb volgens protocol het algemeen nummer van het ziekenhuis gebeld en gevraagd naar de dienstdoende kinderarts. Gelukkig had de kinderarts al vrij snel in de gaten dat het handiger was als ik met een arts zou spreken die Nienke goed kende dus verbond hij mij door met de endocrinoloog van Nienke. Zij maakte een plan van aanpak en vertelde mij dat zij even navraag zou doen waar wij het beste een corona test zouden kunnen doen. Heel snel werd ik teruggebeld dat zij contact had gezocht met onze huisarts en dat hij bij ons thuis zou komen. 

En ja hoor, al heel snel stond onze vertrouwde huisarts op de stoep om zelf de test bij Nienke af te nemen. Hij nam er uitgebreid de tijd voor. Nienke mocht voor doktersassistente spelen en hielp hem waar zij kon. Het viel Nienke alles mee. Terwijl er op de uitslag van de test gewacht werd gaf Nienke de dokter een korte rondleiding in haar slaapkamer (dat grenst aan de woonkamer). Normaal gesproken is Nienke niet zo spraakzaam met mensen die zij net ontmoet maar die twee konden het prima vinden met elkaar. Nienke kent onze eigen huisarts niet goed omdat zij eigenlijk altijd naar het ziekenhuis moet. Toch wel erg fijn dat dat vandaag niet nodig was! 

Na een poosje konden wij de uitslag aflezen en die is gelukkig negatief! We zijn natuurlijk erg opgelucht! Tijdens het gesprek met de kinderarts werd wel gezegd dat mocht het corona zijn hij zich geen zorgen zou maken om complicaties bij Nienke. Er is nog geen enkel kind opgenomen geweest in het WKZ met complicaties rondom Corona. Maar ja, wij hebben natuurlijk niet alleen te maken met ons eigen gezin. Elke nacht komen er verpleegkundigen over de vloer en zij hebben vervolgens weer contact met anderen. Alleen al hierom is het erg belangrijk om Nienke te laten testen wanneer zij klachten heeft. 

Voor komende nacht moet Nienke extra bewaakt worden. Herman haalt vanmiddag een extra monitor op waarmee wij kunnen meten of de beademing haar ondanks haar verkoudheid voldoende beademt. Ik hoop het zo want anders zou ze alleen daarom opgenomen moeten worden...


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Ineke de N
een jaar geleden

Stoere meid! Fijn dat de test thuis afgenomen kon worden en dat de uitslag negatief was. Sterkte voor deze nacht en beterschap!

Lia Leusden
een jaar geleden

Wat fijn dat het zo kon.... en wat is ze toch weer dapper. Leuk dat ze de rondleiding deed en wat een ervaring voor jullie huisarts... en sterkte in deze intense zorg. XXX

Gerda Dekker -Geurs
een jaar geleden

Zo fijn dat hij thuis kon komen, wat een verschil met je verslag van de vorige corona test he...

Hannie van den Berg
een jaar geleden

Geweldig dat het zo kon, hoop dat ze inmiddels weer opgeknapt is.