Quarantaine

Gepubliceerd op 4 december 2021 om 09:52

Sinds afgelopen dinsdag zijn wij opnieuw in quarantaine. Herman werd ziek op zijn werk. Helaas bleek de coronatest positief. Thijs die al een aantal dagen af en aan verkouden was en die in eerste instantie negatief testte blijkt nu toch ook positief te zijn. Nienke is sinds gisteren iets verkouden dus ook getest. Hopelijk weten we daar snel de uitslag van. Hoewel de artsen niet verwachten dat ze er erg ziek van zal worden blijft het toch spannend. Verder vooralsnog niemand in ons gezin maar we zitten wel weer allemaal thuis en dat is weer even schakelen. 

De eerste dagen was er bij mij af en toe paniek omdat Herman helemaal uitgeschakeld is. Hierdoor komt alles op mij neer. De honden uitlaten is nu ook dubbel intensief omdat onze Noushka loops is. Hierdoor moeten ze apart uitgelaten worden en de hele dag uit elkaar gehouden worden. Helaas kunnen de grote jongens niet meehelpen met deze taak omdat Teddy continu in training is tijdens de wandeling en noushka ontzettend onvoorspelbaar is. Zomaar uit het niets kan zij een enorme ruk aan de riem geven als zij een reu op afstand ruikt waar zij heen wil. Teddy denkt maar aan een ding en dat is bij Noushka in de buurt zijn. Zijn snuit tegen de onderste kier van de deur gedrukt en diep snuivend maakt hij het zichzelf ook wel erg moeilijk. Het is erg sneu en zo gauw dit voorbij is worden beiden geholpen. Dit kon tot nu toe niet anders hadden wij dat natuurlijk allang laten doen om ze deze marteling te besparen ;-) Ik probeer regelmatig naar een loosloopgebied te gaan met Teddy zodat hij lekker kan ravotten met andere hondenvriendjes. Hierdoor raakt hij lekker zijn energie en frustratie een beetje kwijt.

Hoewel het allemaal best veel is verwonder ik mij opnieuw over het feit dat ik genoeg energie heb en het allemaal toch goed gaat. We hebben het gezellig met z'n allen en de tijd vliegt voorbij. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Hannie van den Berg
2 maanden geleden

Ach ik herken de ellende met een loopse teef, het is een week ongever heel moeilijk om ze uit elkaar te houden en apart uitlaten is een hele klus.
Beterschap met de zieke(n) en sterkte met de honden.
Je slaat je er altijd zo dapper doorheen.

Yvonne Kloosterman
2 maanden geleden

Oei dat is me de combinatie wel! Heel veel sterkte met alles!!